用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 renew study permit
樓主: FOC
go

renew study permit [複製鏈接]

引用:Quote:yy13+發表於+17-6-12+23:54+ 通常係

原帖由 WC298 於 17-07-21 發表
yy13 你好!我收到email已批了extend permit,  但佢話會將啲secure document寄去加拿大homestay度, 想問 ...
收到放心好多喇
嗰份係permit 正本

~~ 說安慰話的舌頭是生命船; 奸惡的舌頭使人心碎 ~~

yy13 發表於 17-7-21 17:21
收到放心好多喇
嗰份係permit 正本

Thx!         明白!        咁入境可以用副本permit嗎? 我唔想homestay將份文件寄返香港

WC298 發表於 17-7-21 23:01
Thx!         明白!        咁入境可以用副本permit嗎? 我唔想homestay將份文件寄返香港

你可以print out ircc 個approval letter 俾小朋友帶入境。

yuwk 發表於 17-7-21 23:34
你可以print out ircc 個approval letter 俾小朋友帶入境。

如果唔洗正本文件都ok.  我就咁print out approved letter 攪掂, 真係安心哂喇!

WC298 發表於 17-7-21 23:41
如果唔洗正本文件都ok.  我就咁print out approved letter 攪掂, 真係安心哂喇!

我女上年都係帶approval letter 入境,如果officer 問,照直講permit 寄咗去homestay 就得。

yuwk 發表於 17-7-21 23:57
我女上年都係帶approval letter 入境,如果officer 問,照直講permit 寄咗去homestay 就得。
...

感謝!

要申請特快服務,網上填寫好所有資料,但不知何故付款不成功,可以上到去申請時即時付款嗎?

WC298 發表於 17-7-21 09:33
yy13 你好!我收到email已批了extend permit,  但佢話會將啲secure document寄去加拿大homestay度, 想問 ...

我諗我起碼都要8月中先收到approval, 我到依加都間唔時收到email話有新update,login 入去仍然係冇哪update比我(emoji)

DKmum 發表於 17-7-22 18:27
要申請特快服務,網上填寫好所有資料,但不知何故付款不成功,可以上到去申請時即時付款嗎? ...

放心,我尋日去交文件,一入去登記已經問你使唔使做快證,到交文件嘅時候,又會再問你做唔做快證。

回覆樓主

我今日唔小心revoke左個GCkey A/C我係咪要再開個一個新的A/C? 冇哂之前D資料會唔有影響申請?

回覆 WC298 的帖子

請問你申請左幾耐先批?
‹ 上一主題|下一主題