用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 請問沙田區劉百樂中學校風如何?
go

請問沙田區劉百樂中學校風如何?

請問沙田區劉百樂中學校風如何,聽老師講這中學已上band2b?

sharonhomh 發表於 17-4-25 21:26
請問沙田區劉百樂中學校風如何,聽老師講這中學已上band2b?
應該2尾左右,劉地理位置佳,但校風一般。

回覆 sharonhomh 的帖子

請問你是那間小學老師說劉百樂已經是b2B?有冇話點解?因為我仔也報了這間,想知多D!

成績和校風都非常一般,得4%學生符合大學入學要求 (http://lplss.edu.hk/pdf/annual_reports/report1415.pdf),成日見到學生在金禧食煙,同Band 3 無分別。

請問有冇用家回應呀 ? 謝謝

簽名被屏蔽

wingleema 發表於 17-7-11 18:27
成績和校風都非常一般,得4%學生符合大學入學要求 (http://lplss.edu.hk/pdf/annual_reports/report1415.p ...

LPL已是沙田B3中最好的了,你比較下朱敬文/邱金元/董之英/樂道呢D,就知佢好了。

fatman69 發表於 18-7-11 20:27
LPL已是沙田B3中最好的了,你比較下朱敬文/邱金元/董之英/樂道呢D,就知佢好了。
...

台山商會中學是否好差

sang@yee... 發表於 18-7-11 21:09
台山商會中學是否好差

聞説近年入U率不俗,算是不錯的B3。只是臺山3班中一,LPL則4班中一。

fatman69 發表於 18-7-11 21:13
聞説近年入U率不俗,算是不錯的B3。只是臺山3班中一,LPL則4班中一。

唔該曬,因為仔仔派咗去台山商會中學,但我之前冇了解過該中學