用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 天水圍B2
go

天水圍B2 [複製鏈接]

對天水圍中學不太熟識,請問咁排可以嗎?有勞給意見。
循道衛理
鄧兆棠
裘錦秋
張煊昌
十八鄉
伊中舊生
湯國華
翁祐
毅智
方潤華
培聖
陳呂重德
伯裘
郭一葦
佛教茂峰
可道

elbar  天官   發表於 17-4-25 22:02
   0    0    0    0

循道衛理 係小學一條龍乙部只得9個位咋,,而且係純中中,同埋NT4係包含元朗同天水圍.唔使局限只揀天水圍學校
B2生英文唔太差可以,乙一建議天官/羅桂祥/,元朗就元公/鄧佩瓊/基朗
你肯定係B2就唔好第9就揀B3校.,填哂所有B2先再放B3
同埋伊舊,伊湯,翁佑都有直屬位,盡量唔好揀前3

芷蔚baba 發表於 17-4-25 21:14
循道衛理 係小學一條龍乙部只得9個位咋,,而且係純中中,同埋NT4係包含元朗同天水圍.唔使局限只揀天水圍學校
...

我熟元朗中學所以無放在上表,我選1)元中及2)天官,老師話無問題,3)基朗就不建議,而鄧佩瓊、羅桂祥亦不建議填,所以要諗諗其他b2學校。

CreamBaby 發表於 17-4-25 21:51
我熟元朗中學所以無放在上表,我選1)元中及2)天官,老師話無問題,3)基朗就不建議,而鄧佩瓊、羅桂祥亦不 ...

元中有23個聯繫位比天官小,而家個校長好似係鄉議會調過去,天官都係聯繫位比天官小.但因天官小揀既人唔多,抽獎既位會多D
羅桂祥好多B1C既自行都有揀,係天水圍信義以外既熱門學校
其他比較多位既有英文班B2校可以考慮張煊昌,十八鄉,鄧兆棠,

芷蔚baba 發表於 17-4-25 22:15
元中有23個聯繫位比天官小,而家個校長好似係鄉議會調過去,天官都係聯繫位比天官小.但因天官小揀既人唔多, ...

請問張煊昌、鄧兆棠、十八鄉排位怎樣較好?

CreamBaby 發表於 17-4-25 22:24
請問張煊昌、鄧兆棠、十八鄉排位怎樣較好?
十(74位)
張(74位)鄧(55位)
我會鍾意十八鄉多D.學校資源多.對比賽外活動都多

‹ 上一主題|下一主題