用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 請問邊度報遊學團好
go

[其他] 請問邊度報遊學團好   [複製鏈接]

想搵d資料係暑假比小朋友報遊學團見識下,有冇媽媽曾經比小朋友報過又幾好!
   37    0    0    0

回覆樓主:

我小朋友今年十二歲,想暑假比佢去紐西蘭遊學團,請問有無好的agent可介紹?因為想比佢去讀書,但又担心,所以想先試試遊學團。

回覆 Applemannn 的帖子

小朋友10歲,冇預算想睇下資料先!

卓昕 發表於 17-4-11 17:54
想搵d資料係暑假比小朋友報遊學團見識下,有冇媽媽曾經比小朋友報過又幾好! ...

近日收到EF資訊開始搞暑假遊學團

小蜜蜂818 發表於 17-4-14 13:00
近日收到EF資訊開始搞暑假遊學團
EF好像沒有NZ,不過EF又經驗,不錯。

回覆 卓昕 的帖子

我三仔今年11 歲, 幫佢報 7 月去 Vancouver 既遊學團, 係學聯搞既, 比佢去都係主要為佢將來出國做定準備啦, 我地未 join 過學聯, 大二仔以前就跟過永安去新加坡, 都 OK 既 (因為我一向對遊學團期望不高), 今次揀 Vancouver, 純因有家人係個邊, 佢去完遊學團會 stay behind 在家人樹多留一陣先回港

其實好多遊學團都係上半日堂 (主要仲係英文) , 之後時間都係遊山玩水, 你心態當比佢出去見識下, 試下離開家人多幾日個停, 唔好期望係學術上有太大改變。

另一方面, 你要睇睇有無岩10 歲小朋友既團, 一般而言, 10個有8個團係收 12/13 歲以上起, 因為細路大D 易 handle D, 唔多團肯收 11 or below 既, 好似我仔, 其實我想佢去 University of Toronto 個個, 但要12+ , 咁先揀 Vancouver。

係不同地方都見有提 EF唔多好, 所以就無諗佢.

翠明有搞, 但多係大仔既團, 我仔得11, 好多都唔岩佢.

永安, 成日都好遲至有資料, 所以今年無等佢了.

朋友個女報左瑞士個遊學團
有幾個主題,唔係齋學英文,生動D,多D野學
不過要12歲或以上

之前報紙都見過有寫
http://orientaldaily.on.cc/cnt/lifestyle/20170313/00298_001.html

Leelom  Thx for sharing  發表於 17-5-5 21:08

回覆 koalakong 的帖子

去年我姪仔15歲, 去過New Zealand中學讀過3星期試讀班,
本來最初都係想搵暑期班的, 但因為New Zealand 的暑期吾係7-8月, 所以當地無暑期遊學班.
係agent 介紹俾我地的, 姪仔同當地中學生一齊上堂, 玩活動, 住當地寄宿家庭. 吾知呢類course啱你小朋友呢?

回覆 卓昕 的帖子

我囡同仔分別都去過英國遊學團, 玩得好開心, 現在一直保持聯絡, 不過我地係參加英國當地寄宿中學既暑期遊學團, 吾係香港帶鴨仔咁帶住去英國的,  識左好多世界各地既朋友仔, 吾會成團香港小朋友. 你小朋友10吾肯定是否適合佢. 不過我囡參加時係11年歲.

Cko  請問可否PM 我你遊學團資料. Many thanks.  發表於 17-5-6 11:46

angie_ma 發表於 17-5-5 18:26
回覆 koalakong 的帖子

去年我姪仔15歲, 去過New Zealand中學讀過3星期試讀班,

謝謝你的有用資料,又樂意分享心得。

Terry_aarona 發表於 17-5-4 16:32
朋友個女報左瑞士個遊學團
有幾個主題,唔係齋學英文,生動D,多D野學
不過要12歲或以上
去瑞士要搵邊間agent?

bigbigbb 發表於 17-4-25 15:21
我大仔10歲,我們參加的遊學團公司是"Surrey Learn Summer Tour“,我們黎緊暑假都會再去英國^.^

大仔從4 ...

請問是否住學校?

angie_ma 發表於 17-5-5 18:35
回覆 卓昕 的帖子

我囡同仔分別都去過英國遊學團, 玩得好開心, 現在一直保持聯絡, 不過我地係參加英國當地 ...
想問下, 你放心比仔囡自己坐飛機去英國, 再在英國集合? 咁回程呢? 又點安排?

回覆 過客 的帖子

本來都有少少擔心既, 不過我地事先同小朋友講下個情況大概係點, 等佢有好D既心理準備, 我地安排左airline 既UM services. 有空姐帶過關, 去到閘口, 落機後又有當地空姐帶入境再送到學校安排的接機人員手上.
回程就無用UM了, 因為有其它小朋友一齊走, 學校亦安排送去機場, 如果你有agent, 佢地會幫助安排得好好架, 所以真不用擔心呀.

‹ 上一主題|下一主題