用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 九龍城B2點填好?
go

九龍城B2點填好?

請教九龍城B2點填大抽獎好?

憫母  我都係gum 話....培中好D  發表於 17-4-11 13:03
elbar  培中   發表於 17-4-10 12:14

chaiing 發表於 17-4-10 10:02
請教九龍城B2點填大抽獎好?
男仔女仔呀?

回覆 little_yolky 的帖子

女仔

chaiing 發表於 17-4-10 11:43

女仔

想唔想讀女校先, 仲有咩特別要求無? 同埋自行揀咗邊兩間?

以校風來説,怎樣排?

女校都得,自由報左培道,諗緊培道,真光,何官首三個,其彼後唔知點排?

chaiing 發表於 17-4-10 14:00

女校都得,自由報左培道,諗緊培道,真光,何官首三個,其彼後唔知點排? ...

真光係英中, 會多D人揀, 而且B1生會做止蝕位, 如果係B2生, 同時揀培道同真光, 可能有D險喎, 而且何官都係B2至愛。

九真Wor 緊係唔係英中la!  妳唔記得咗lu.......
https://www.edu-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3400638&extra=&page=1

唔怕嚴ge都可以讀九真ga....

https://www.hk01.com/%E7%86%B1%E ... 7%E5%90%A6%E8%AA%8D

http://hk.apple.nextmedia.com/news/art/20170213/19926798

憫母 發表於 17-4-11 10:23
九真Wor 緊係唔係英中la!  妳唔記得咗lu.......
https://www.edu-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&ti ...

我女係九龍城邊緣人,都考慮緊九真放乙部第三止蝕,睇完咁多九真負皮,真係心大心細

elbar  培中   發表於 17-4-22 15:27

little_yolky 發表於 17-4-10 10:59
男仔女仔呀?

可否請教九龍城band2尾有什麼好提議?我仔讀培正小學,謝謝你

YinKiuLam 發表於 17-4-12 22:07
我女係九龍城邊緣人,都考慮緊九真放乙部第三止蝕,睇完咁多九真負皮,真係心大心細
...
九真既缺點可能係校規嚴格D, 唔係個個女仔咁受落。如果你女女到最後係B2, 咁乙三填九真絕對唔係止蝕位架。因為正常B2生乙一都會揀九真或培道。所以邊緣人真係最難揀。

little_yolky 發表於 17-4-13 10:19
九真既缺點可能係校規嚴格D, 唔係個個女仔咁受落。如果你女女到最後係B2, 咁乙三填九真絕對唔係止蝕位架。 ...

請問你知吾知九真F1 lunch time 可以出外食晏嗎?

YinKiuLam 發表於 17-4-12 22:07
...

搵佢止蝕OK  ga!因為li 個校長一向都注重教學語言政策ga!

http://lamtw.blogspot.com/2008/06/blog-post_10.html

憫母 發表於 17-4-21 16:33
搵佢止蝕OK  ga!因為li 個校長一向都注重教學語言政策ga!
http://lamtw.blogspot.com/2008/06/blog-post_1 ...

謝謝意見
言下之意,是否九真是一間麻麻地的中學?

回覆 YinKiuLam 的帖子

九真其實唔會係麻麻,因為已算是幾好的中學。(band2頭)

mc_cheung 發表於 17-4-22 14:31

九真其實唔會係麻麻,因為已算是幾好的中學。(band2頭) ...

不過我見到有d甘差的comment ,係吾系吾應該放九真?

可以擺啊

mc_cheung 發表於 17-4-22 14:31

九真其實唔會係麻麻,因為已算是幾好的中學。(band2頭) ...
幾好咪即係麻麻lor!

YinKiuLam 發表於 17-4-22 22:55
不過我見到有d甘差的comment ,係吾系吾應該放九真?
妳頭果幾間放咩ar?