用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 Tutor Time Nursey 好唔好?
樓主: sunnieyan
go

Tutor Time Nursey 好唔好?

Fishbbmama 發表於 17-5-18 11:34
我個仔4月開始返緊佢地playgroup, so far我覺得都教得幾好。 不過我黎緊一樣會報其他幼稚園既K1, 因為多多 ...

多多係近,唔駛婆婆湊佢返學咁遠,又唔駛搭校巴,我打算睇下囡囡返playgroup返成點,再決定佢k1仲讀唔讀

mamabb2016 發表於 17-5-18 23:22
多多係近,唔駛婆婆湊佢返學咁遠,又唔駛搭校巴,我打算睇下囡囡返playgroup返成點,再決定佢k1仲讀唔讀
...

試左playgroup 先囉,佢地anytime 都可以報k1

回覆 Fishbbmama 的帖子

我之前都係咁唸,轉過一個月Local kindergarten最尾又係去反多多講反就好激氣,仲同C6鬧過交
local school 無辦法注意到我小朋友,個時讀local仔仔專注力跌哂又唔開心

sweetorange0000 發表於 17-5-23 09:34
回覆 Fishbbmama 的帖子

我之前都係咁唸,轉過一個月Local kindergarten最尾又係去反多多講反就好激氣,仲 ...

小朋友學唔學到野, 我覺得開唔開心都有好大關係。 多多唔係perfect, 不過我起碼睇到d老師有愛心, 有留意小朋友上課既情況

Fishbbmama 發表於 17-4-3 13:28
甘如果係target local school, 大家又覺得值唔值得讀? 想揀TT係因為住附近, 方便接送
...

唔使擔心小朋友唔講廣東話。只要屋企有人講,小朋友依然會熟練掌握廣東話。