用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 金巴倫英文幼稚園 已報讀2017-2018N1新生請入,本人為已離開N1家長,請入 ...
go

已報讀2017-2018N1新生請入,本人為已離開N1家長,請入內仔細 [複製鏈接]

再續
6/教學總監所安排的上課安排令人大開眼界之餘,練習簿也同樣出色!學了這麼久,女兒好像重返playgroup一樣到退,小手肌沒有充足訓練令應該升上L2應有的握力也沒有,我誠意邀請教學總監可以好像其他playgroup中心提供相關的專業受訓資歷貼在校園當眼處,以平息大家疑慮!而不是在facebook上載到不同地方參加講座就算,Montessori是一個以自學為本的教學法,但同時又安排小朋友做assessment, 還要給予分數,很難令人相信她知道自己辦學的目的是什麼

7/又講返雜費問題,節日禮物收我們家長$600, 換來的是連小朋友都未識揸筆既原子筆(仲要係無墨, 但俾支原子筆佢做乜呢?送俾我?)三次節日禮物,除了中秋節,恕我粗鄙,其他垃圾都不如(有興趣家長可PM要圖),所以女兒最開心不是什麼特別節日,而是生日會,因為那天會有比較像樣的禮物,及小朋友互相交換的糖果。

8/ 早些段日子接放學,發覺有些家長一袋二袋係長凳等待拿推薦信,一聽到推薦兩個字就八下啦!始終女兒再過一、兩年都需要,但好surprised, 原來金巴倫校長吾係幫個個高班小朋友寫信噃!問下問下,就再知道一啲實情啦!吾怪得見黎見去都係個班家長義工,見黎見去都係個班家長既小朋友表演同拎獎...好黑暗!恕我吾係好識刷鞋同送禮啦!呢啲環境亦真係好適合我女兒繼續讀!幸好有另一間收,吾使捱到學期完畢!

一隻手拍吾響,我相信之前啲post真有其事,好似升學問題,小朋友係第一段時間自己或我們家長為舊生考入小學,學校到時候可以順便拎彩,所以升得好只係幻覺姐!應該問佢地拎佢地學校既返派位資料,一目瞭然!如果大家對我所講既有疑問,歡迎隨便PM我!我吾想有新生成為我女兒一樣,俾貴學費吾緊要!最緊要該校連俾返對應既服務都無!大家見到咁多出售校服既帖,退學之說不攻自破吧!

開校咁耐,一間分校都無,完來係有跡可尋

0    0    0    0

節日礼物費用為每学期三百元,可選擇不買,我沒有收過原子筆,中秋節是發聲發光燈籠,建議大家不用選擇買

学校網頁及校內告示牌貼足派位結果足一年,請問你是否真正用家?難道你是多家分校york的打手,每年報学校都有此類帖子。另每次出post賣校服也等於轉校,我都就快出post,因女兒裙子過短,建議不要太負面看事物,我真的希望你所教的孩子視野高些

回覆 carmen6282001 的帖子

相信你一定是金巴倫的支持者,願意花這麼多時間逐一擊破,怎樣也好,我只是跟你一樣抒發己見,你碰巧入到最好的班,我的小朋友不是,難道你知道其他班的所有情況?
我們都是有雪亮的眼睛,家長你為何只提Yxxk而不提其他幼稚園呢?你這麼熟悉該校運作,仔細得難免會令人誤會你是教職員或忠心Fans啊!況且我深信Yxxk才不會擔心收生的情況呢!人家都收生多到要開分校,你怎麼會這樣想其他院校呢?你這樣嚴重影響Yxxk的校譽噃....

我的孩子暫時還小,目光當然短淺!所以最緊要佢入到一所好的幼稚園,引導她!

感謝你一直的留言啊!讓我知道原來除了老師,金巴倫還有好的一面!

大家即管聽這位家長所說的,說不定還真可以幸運地入了最好的班!

本人以此帖為最後的帖,不為此校費時了,大家自行判斷

我只是想说出你所說的不是事實的全部,我不熟悉学校運作,只是你、以片蓋全,太負面看事件,你可看我過去出帖,我只是一名家長

呢間學校我小朋友讀過
即刻搵過第二間學校, 真係走都走唔切
大話連篇, 極度呃錢搵苯, 毫無教育熱誠可言
如果想入讀此校要慎重考慮!

請詳述

Ms.Chan222 發表於 17-4-1 16:08
再續
6/教學總監所安排的上課安排令人大開眼界之餘,練習簿也同樣出色!學了這麼久,女兒好像重返playgroup ...

不用置疑,Yxxk頭號打手,hello, 又係你牙,又見面了!
Yxxk真的不用擔心收生問題,因為一年365日都招生!勁無愛心的學校,身邊所有朋友無一個人讚!

pinky8618 發表於 17-4-19 12:56
呢間學校我小朋友讀過
即刻搵過第二間學校, 真係走都走唔切
大話連篇, 極度呃錢搵苯, 毫無教育熱誠可言

二號打手,又係你?!
‹ 上一主題|下一主題