用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
go

17/18 學費 [複製鏈接]

剛剛收到email ,17/18 學費要差唔多七千,其實預咗,但係之前明明話一個學費fix 6年,而家話year 4 就會再改
   0    0    0    1

回覆樓主:

噴血

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

之前 OPEN DAY 明明應承咗 2017/2018 年入學嘅學生,  小學6年嘅學費不變 (即係6年同一價錢).
今日先至話之後讀到小學4年級又要再加,  咁對已交 ADMISSION FEE 並已確認 2017/2018 年入讀嘅學生係極之不公平
如要引入新措施,  應由下一學年 2018/2019 年度開始,  而唔係返轉頭去加收 2017/2018 學年嘅學生.
請宏信三思!

Sheeeeee 發表於 17-3-28 21:42
之前 OPEN DAY 明明應承咗 2017/2018 年入學嘅學生,  小學6年嘅學費不變 (即係6年同一價錢).
今日先至話之 ...

學校咁多年都好有信用㗎, 話左學費6年唔变就唔变。第一次有咁情況姐...... 會唔會按現時財政狀況“為勢所迫”咋?大家要體諒體諒, 包容包容呀!

每年一堆又一堆學生中途離場, 一咋又一咋由學校出錢培訓過嘅老師轉去第度教, 連前小學校長做3幾年就走埋, 一定有苦衷呢!

記得 open day 說要7-13%學費,今年可能分開二次加

sussage 發表於 17-4-14 10:11
記得 open day 說要7-13%學費,今年可能分開二次加

佢想加10%, 但都要教育局批先OK

佢而家話因為分開二次加, 所以加6% 先....根本就搵笨,報嗰陣講一套,而家反口....仲要一意孤行

hp001 發表於 17-4-10 19:54
學校咁多年都好有信用㗎, 話左學費6年唔变就唔变。第一次有咁情況姐...... 會唔會按現時財政狀況“為勢所 ...
學生經常轉走嗎?我想入呢間啊
而家年輕老師係成日跳槽,我識幾個都係咁不停轉工

junetse 發表於 17-6-3 14:31
學生經常轉走嗎?我想入呢間啊
而家年輕老師係成日跳槽,我識幾個都係咁不停轉工
...

比起其他學校,呢度學生老師都多轉。

shui_sum 發表於 17-3-28 17:48
剛剛收到email ,17/18 學費要差唔多七千,其實預咗,但係之前明明話一個學費fix 6年,而家話year 4 就會再 ...

其實年年加12%,之前已在簡介會告知家長一般會加12%,fixed 6 年。
今次只係分開2次加呢12%。
‹ 上一主題|下一主題