用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 迦南 vs 基教中心幼稚園, 想問你地點揀?
樓主: hailey2101
go

迦南 vs 基教中心幼稚園, 想問你地點揀? [複製鏈接]

回覆 hihikumi 的帖子

想問吓基中K班課程是怎樣? 你小朋友升小考到心儀學校嗎?

chaub 發表於 17-3-30 13:43

想問吓基中K班課程是怎樣? 你小朋友升小考到心儀學校嗎?

我見之前都有人講過吓,主題學習,K開始 phonics, 日日都有英文,一星期兩堂國語咁, 功課就K2先開始要寫字!呢到就冇派字咭嘅,每星期有手册寫低呢個星期學左d乜!
因我自己目標都係津校,所以對考直私都係抱住一試嘅心態,我就冇考任何學術上嘅cert,冇上面試班去考學校!我自己有另外比佢係出面學一d興趣班,英文oral, K2暑假開始學數咁!可能我小朋友好彩,有間私校offer!

你小朋友好叻叻呀! 恭喜晒! 聽你咁講, 基中課程都幾好喎! 佢地是否小班教學呢?

chaub 發表於 17-3-30 18:18

你小朋友好叻叻呀! 恭喜晒! 聽你咁講, 基中課程都幾好喎! 佢地是否小班教學呢?

N就一班16人,兩位老師
K就好似16-18人,一位老師

好叻啊,迦南都很不錯的呀,希望我的小朋友也這麼幸運啦,我也會報讀迦南
‹ 上一主題|下一主題