用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
go

自私

學校唔會幫小童量體溫,家長明知小童發燒都照帶返學,冇錯,量體溫應該係家長責任,但遇著啲自私既家長,學校應該開聲拒絕學校返學,應要回家休息……明知有啲小童有咳有鼻水亦都唔會開聲要求家長替子女帶口罩……真係好心啦,將心比己,小朋友唔舒服,大人小童都辛苦,何必要搞到人又搞到自己呢…

michelleshan 發表於 17-3-17 01:31
學校唔會幫小童量體溫,家長明知小童發燒都照帶返學,冇錯,量體溫應該係家長責任,但遇著啲自私既家長,學 ...

油塘基督教中心,真係後悔揀左呢間

油塘校比較多厚多士,係麻煩啲嘅

回覆 michelleshan 的帖子

點解咁講?真係唔掂?

JK.KPYIU 發表於 17-3-20 00:28

點解咁講?真係唔掂?

是是非非太多,啲人鍾意賊喊捉賊……搞埋哂啲小圈子

請問是否今年K1?

咁得人驚你小朋友讀緊?會唔會轉校?

回覆 sanrio3607 的帖子

收左,但唔知讀唔讀好

JK.KPYIU 發表於 17-3-22 16:09

咁得人驚你小朋友讀緊?會唔會轉校?

唔轉喇,我又冇做錯,人地講乜咪由得佢地講囉,我唔會為左啲無聊人轉學……至於間學校好唔好就見人見智啦,我本人覺得麻麻地

我個仔讀緊, 佢試過幾次返到學校先流鼻水 / 咳, 老師即刻要佢響書包拎個口罩出黎帶住, 直至放學落校車

多口問句, 攪小圈子係指家長?