用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 想搬屋博大抽獎,11/31/34 邊個校網岩我? ...
樓主: chuheadlacool
go

想搬屋博大抽獎,11/31/34 邊個校網岩我? [複製鏈接]

mayyylai 發表於 17-3-23 10:49
回覆 chuheadlacool 的帖子

不需理會他人的評論,只要認清目標,做好數據,因為很多事都要靠天時、地利、 ...

多謝你的鼓勵!追多d post就分到邊d資料有用(emoji)(emoji)

回覆樓主:

睇到囡囡k2學術,性格,社交,都略知考直私成數,如只記望抽獎,咁12網真係有利男女生,升中亦屬佳選,樓主慨然可搬11網,為何不考慮12網? 再者,葵青區小學如雙仁,主恩都不錯,英中學位比band1生多,預期都不太清楚其他校網,不如還原基本部

hkpapa852 發表於 17-3-20 15:35
其實我其中一個帖講過, 有仔有女, 呢3個網都一定唔係抽小一加升中既好選擇.

只有88,91,41,14,16較理想.

請問如果兩個囝,咁應該㨂邊個網較適合呢?(因為大囝只有十五分,感覺只有二線小學機會較高)!

Evachau 發表於 17-5-14 15:45
請問如果兩個囝,咁應該㨂邊個網較適合呢?(因為大囝只有十五分,感覺只有二線小學機會較高)!
...
仔only: 12,31,32,41,88,91
還記得初為父母時,對孩子的期望嗎?我當時只想他/她平平安安,健健康康。
隨著時光飛逝,人的期望慢慢變了,變得越來越有要求。所以要經常提醒自己:毋忘初心
箴言4:23 - 你要保守你心,勝過保守一切,因為一生的果效是由心發出。
箴言22:6 - 教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不會偏離。

hkpapa852 發表於 17-5-15 09:17
仔only: 12,31,32,41,88,91

Thx for sharing
‹ 上一主題|下一主題