用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 學之園幼稚園 學之園 青衣 2017 PN 等待…集合區 LH
go

學之園 青衣 2017 PN 等待…集合區 LH [複製鏈接]

最後倒數幾日就出結果啦!好緊張吖!
大家面試如何吖?希望可以做到同學仔啦!
   1    0    0    0

等到頸都長喇, 我自覺個仔做得好好, 但無2nd in.. 所以個心死咗六七成, 只有少少發夢會直入... 其實多唔多人青衣2nd in? 好似出來講2nd in 的都是其他分校

lily1995 發表於 17-3-13 08:42
等到頸都長喇, 我自覺個仔做得好好, 但無2nd in.. 所以個心死咗六七成, 只有少少發夢會直入... 其實多唔多 ...

做得好就唔好噤擔心^_^ 妳仔係咪大B吖?
1st in我嗰個頭2part都好,第三part失控咗,感恩有2nd in。
我眼見2nd in嗰日都人接人嫁,但係哩度就冇咩人話有青衣2nd in,好多都係其他分校... 都想知道2nd in收到幾多… 2nd in嗰日其實都留意唔到小朋友表現,因為同佢分開咗坐。
最想入就係哩間,仲有幾日,真係緊張過自己見工。

我個仔係超大B, 三part都做得好好 (我自己認為), 但梗有少少瑕疵: 老師問圖書裡的動物他答不出, 第3 part 看書時, 邊拿著麵包吃邊看書.. 我好傷心呀, 冇2nd in.. 就算排waiting都一定排得好後啦...

回覆樓主:

我去2nd in,又唔係好多人,我估1個鍾見到4個咋,因為見完出面都仲係個2個小朋友。

lily1995 發表於 17-3-13 10:49
我個仔係超大B, 三part都做得好好 (我自己認為), 但梗有少少瑕疵: 老師問圖書裡的動物他答不出, 第3 part  ...

唔使擔心,食包應該同有冇2nd in冇關係,因為我嗰1st in都食包=.=!
in得好可能真係直入呢!等妳報喜^0^
我覺得如果家長覺得小朋友表現好就已經好足夠,至少唔係因為表現失準而有遺憾喔。

Tomato@Baby 發表於 17-3-13 10:55
我去2nd in,又唔係好多人,我估1個鍾見到4個咋,因為見完出面都仲係個2個小朋友。
...

我見二間分校啲人話半小時8人>_<...
我嗰日覺得時間過得好快

回覆樓主:

唔知到時公報有冇分waiting同reject呢…?

青衣真係唔多人2nd in? 我個心又想郁, 有D希望咁, 但又唔敢諗太多..
我終於找到另一個BB都食包喇, 我時常幻想, 是否吃包包出事, 好難受
我真係好滿意仔仔表現, 原來他為了入他鍾意的學校, 可以咁乖.. 他知咩事架, 我有同佢講而家去幼稚園上課, 他好恨入去好耐架喇, 因為去親都是星期日, 關了門, 他會嗌"想開門, 入去幼稚園"咁架... 我為咗個仔先咁緊張, 當然自己就是超鍾意學之園..

lily1995 發表於 17-3-13 11:23
青衣真係唔多人2nd in? 我個心又想郁, 有D希望咁, 但又唔敢諗太多..
我終於找到另一個BB都食包喇, 我時常幻 ...

好明白妳感受吖!因為佢食包我都展轉反側咗成個星期到佢有2nd in先鬆落唻。見佢出2nd in有份,即刻開心到飆眼淚,亦更欣賞學之園嘅收生選拔方法,佢哋真係睇小朋友能力,亦冇一次定生死。
其實小朋友真係會自己擇學校嫁^_^見佢係喜歡嘅學校真係會表現得好好多,知道有2nd in 之後同佢講,佢係噤話「去學之園玩!」,係玩囉!笑c我哋,佢都唔知我哋有幾緊張~>0<

lily1995 發表於 17-3-13 11:23
我終於找到另一個BB都食包喇, 我時常幻 ...

鄰居話好谷,好多親子野.係米?
‹ 上一主題|下一主題