用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 樂基 briefing
go

樂基 briefing

今日突然收到信通知明天有 briefing, 點解會咁緊急? 有家長知道咩事嗎? 謝謝

九龍塘樂基?pn class?
末check mailbox.... let me check asap
What time tomorrow?

聽說不續租約,可能要轉去姐妹學校讀

pc228 發表於 17-3-10 18:11
末check mailbox.... let me check asap

9am, 離哂大譜, 封信10號出, 11號就briefing

我叫豬豬 發表於 17-3-10 18:12
聽說不續租約,可能要轉去姐妹學校讀

咁都得? 兩間姐妹學校容納到咁多學生嗎?

arthropoda 發表於 17-3-10 18:19
9am, 離哂大譜, 封信10號出, 11號就briefing

(emoji)(emoji)will go and see what happens...

pc228 發表於 17-3-10 18:11

九龍塘?

詳情不知,都是其他媽媽說。明天應該知道是搬定轉校。

我叫豬豬 發表於 17-3-10 18:23
詳情不知,都是其他媽媽說。明天應該知道是搬定轉校。

thanks for the info! 之前聽聞呢間學校行政比較差, 估唔到未入讀已見識到!

轉去姊妹學校咪連學校名都改埋?封信又冇提,有冇exiting 家長可以講係咩事?

eyslam 發表於 17-3-10 18:21
九龍塘?

Yes. Kln tong pn class 9-10:30am tomorrow

Sisi06 發表於 17-3-10 18:37
轉去姊妹學校咪連學校名都改埋?封信又冇提,有冇exiting 家長可以講係咩事?
...

其實依家冇家長知道發生咩事.不過聽日校長同校董就會同所有家長解釋同講解有關安排. 相信學校都係唔想家長作無謂既猜測,由校長聽日自己講la...

K1 class, 今日學校打比我confirm問我黎唔黎。有冇打比你地?

chaub 發表於 17-3-10 21:11
K1 class, 今日學校打比我confirm問我黎唔黎。有冇打比你地?

有,一定去...個家長會安排得咁急,一定好緊要.同埋想親身聽下學校講解,費事由其他人口中,以訛傳訛.

OMG 殺校

間學校衰,一早知殺校,照in班學生,照派offer,我朋友話reject左其他,他慘了,現在要研究點轉校

lvmh88 發表於 17-3-11 10:46
OMG 殺校

家長們會點揀? harts夠大容納咁多學生老師嗎?

我叫豬豬 發表於 17-3-11 10:59
間學校衰,一早知殺校,照in班學生,照派offer,我朋友話reject左其他,他慘了,現在要研究點轉校

...
學校一早知???

我叫豬豬 發表於 17-3-11 10:59

...

派offer係上年嘅事, 佢講到好似今年先收到通知咁架wor...