用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 英國留學,買樓定租?
go

英國留學,買樓定租? [複製鏈接]

請問如果計劃小朋友去英國留學,你哋會買定層樓定係租屋呢?

去過展銷會睇,如果真係買倫敦樓,我問過d細節,佢地個律師樓話需要我比收入證明或銀行statement 佢哋去check AML,係咪正常嫁。又定係租人屋方便?
   0    0    0    0

bennyeva 發表於 17-3-10 17:04
請問如果計劃小朋友去英國留學,你哋會買定層樓定係租屋呢?

去過展銷會睇,如果真係買倫敦樓,我問過d細 ...

你小朋友係去讀大學? confirm 咗邊間未? 如果未點決定買邊度?

在英國買物業,一定要你資金來源証據,這是正常的。

noel2010 發表於 17-3-10 21:12
対!不可同香港比較。 個邊好注意money laundering.  査得非常仔細、個別律師楼、有D更加詳細得離譜、好似予左係money laundering 個方向GUM去査銭来源。買、定租、都要先看楼主出発点先可給意見 
Mighty
love you for you
自分に負けるな!!

Mighty 發表於 17-3-11 10:48
対!不可同香港比較。 個邊好注意money laundering.  査得非常仔細、個別律師楼、有D更加詳細得離譜、好似 ...

諗緊中學,等陳樓起得來都差唔多啦,去嗰邊讀大學我哋唔使錢嘛

我想問吓,好似查家宅咁,係咪即係資金來源要比佢睇晒我成副身家,定比舊首期佢睇就得

唔該晒你

noel2010 發表於 17-3-10 21:12

問得好詳細囉

又吾洗成副身家、主要係睇到這筆買楼款項是如何来的就OK了。 EE+好多OFF PLAN PROPERTY都只需比10%、又GUARANTEE6-8%回報。 
Mighty
自分に負けるな!!

Mighty 發表於 17-3-17 09:49
又吾洗成副身家、主要係睇到這筆買楼款項是如何来的就OK了。 EE+好多OFF PLAN PROPERTY ...

哦明白,咁我比舊首期佢睇就算了,謝謝你

請問你倫敦有咩好嘅college 或 high school ?

倫敦完全吾識 cuz I am a country bumpkin.  
Mighty
自分に負けるな!!

都只是提供你買物業的價值資金由那𥚃來,不用整副身家提供。何況做學生簽證都要比2個月bank statements 及足夠學費證明。但為層英國樓而選大學有點焗限,除非一早有心儀科目,該大學又排名高又必夠分入到。

noel2010 發表於 17-3-18 21:30
都只是提供你買物業的價值資金由那𥚃來,不用整副身家提供。何況做學生簽證都要比2個月bank stateme ...

我哋未諗到大學咁遠,都係中學先,因為都要就番我地番工,所以屬意倫敦

倫敦Barnet/Richmond / Kingston 區ge中學比較好~

回覆樓主:

英國有很多爛尾樓,買得買現樓。。但很多限制,小心中伏,如學生宿舍可能是縮水樓及不可自住,租賣權業主不能參與。。。

如果銀根有余、我一定買、租楼是邦人供楼、交租交得幾年都可以買到大半層楼了。
Mighty
自分に負けるな!!

Mighty 發表於 17-5-3 12:31
如果銀根有余、我一定買、租楼是邦人供楼、交租交得幾年都可以買到大半層楼了。 ...

確認左學校了嗎?如果層樓離學校無雷公咁逺,我寜願貴D住hall或租樓。

当然先確認学校、再LOOK FOR楼LA 
Mighty
自分に負けるな!!

買都買香港樓,英國之前有公司爛尾。
‹ 上一主題|下一主題