用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖保祿天主教小學 2017-18 叩門
樓主: jkhn1234
go

2017-18 叩門

picalo 發表於 17-6-11 06:12
0-2-0都有得in,好好啊

學校從冇講過要111, 試過000都有得in.

pooh仔 發表於 17-6-12 13:42
學校從冇講過要111, 試過000都有得in.
thanks,希望3年後一樣

picalo 發表於 17-6-13 06:42
thanks,希望3年後一樣

請參考  小一後補生申請須知~
第五點~“曾在自行分配學位或統一派位階段選取本校的申請者, 將獲優先面試的機會; 如再有空缺學額, 校方才會處理其餘的申請”

therefore 有選過它優先考慮, 不過未必111, 可能010都得.

but 唔排除好Fit嘅candidate 000 都有面試

回覆樓主

睇成績表知道好fit?
因為扣門不收portfolio

Buggyjai 發表於 17-6-14 13:14
睇成績表知道好fit?
因為扣門不收portfolio

3年前扣時可交Portfolio, 而家唔收嗎?真係唔知.

我只想提醒有興趣家長, 學校講明有選過它有優先就最好跟la.  至於000有冇得in,  咁呢度有人話000有份in, 咁估學校可能case by case 再睇下呱.  

有朋友個女來年想叩Sppcs 但因讀緊的龍幼唔比抽, 到時都係000, 我都鼓勵佢照叩, 再起扣門信解釋下心儀此校但000的原因.  試就有一線机會但唔試就零机會.

NatalieBaby 發表於 17-6-14 11:43
請參考  小一後補生申請須知~
第五點~“曾在自行分配學位或統一派位階段選取本校的申請者, 將獲優先面試 ...
Thanks a lot!