用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 Pebbles報名
go

Pebbles報名 [複製鏈接]

之前有朋友話小朋友一出世就好去報Victoria Playgroup,咁Pebbles又洗唔洗咁早報?
   0    1    0    0

其實報名係唔洗錢的...只係上網交張form....咁有咩要諗呢?

回覆 boojiji 的帖子

佢地最細果班12個月大上,想知大約要提前幾多APPLY,一出世就去APPLY咪一年之後先上? :)

如果報weekdays班, 多數唔使等既
我就一報有位既
或者你打去pebbles問吓

Marine125 發表於 17-2-28 17:28

佢地最細果班12個月大上,想知大約要提前幾多APPLY,一出世就去APPLY咪一年之後先上? ...
冇人知排幾耐架...但如果你一出世報就好有機會上到12個月班囉~~

但如果你話你唔想佢12個月就開始上, 想大d先上, 咁就唔識"預"喇~ 我諗都冇咩人會答到....認真講.. 人人排既時間都唔同...你遲下就會見到有人比你遲排但比你早開始有得上....慢慢你就會明呢個遊戲其實你係唔會知規矩~

咁即係應該同victoria一樣,有出世紙就立即排.......

Marine125 發表於 17-2-28 17:37

咁即係應該同victoria一樣,有出世紙就立即排.......
不過我個人經驗pebbles既admin麻麻...真係好想讀最好跟緊d, 唔怕煩打去問到底...

多謝你的提醒

我個陣報weekday都係唔洗排

boojiji 發表於 17-2-28 17:34
冇人知排幾耐架...但如果你一出世報就好有機會上到12個月班囉~~

但如果你話你唔想佢12個月就開始上, 想大d ...

Agree, 好亂

boojiji 發表於 17-2-28 17:41
不過我個人經驗pebbles既admin麻麻...真係好想讀最好跟緊d, 唔怕煩打去問到底... ...

係ah, 之前我見pebbles 排左大半年都未有消息就打去問,一問之下話下個term 有位(1.5month later),話遲d send confirmation email比我,但一直等都等唔到email,又打電話去問,佢(可能另一個staff)話我個小朋友仲排緊隊,同埋應該唔會有人可以提早1.5月話到比我知有位!其實我當時好迷惘因為已退左完先讀緊間pg個位,又無drop低係邊個staff同我講,口無對証....

vmama0309 發表於 17-3-1 16:32
係ah, 之前我見pebbles 排左大半年都未有消息就打去問,一問之下話下個term 有位(1.5month later),話遲d  ...

佢有一日打黎話我有得讀, 但個時間就唔係我想要果個....我話OK啦.... 但收左線之後, 我上網睇, 我小朋友果班根本冇佢講果個時間! 咁咪打返去問清楚 (我以為自己聽錯左), 點知, 打返去個答案係.......
..........
......
..
.

頭先果個人打錯左比我 =_=!

佢地都有試過打錯俾我, 呢頭打左我俾話有位, 我話OK.  轉頭再打多次黎但係講另一個小朋友既野.... 打錯電話.  

終於排到了, 5月上堂!!

longlongching 發表於 17-4-21 01:11
終於排到了, 5月上堂!!

請問你小朋友幾大?何時交表?

但pebbles pg 對考st cat 無幫助,今年我身邊嘅朋友,一窩蜂湧去讀pebbles, 得3個有2nd in, 1 個收咗咋

Pebbles playgroup 唔駛點排,身邊嘅朋友個個都係一報就有位

另外agree讀Pebbles對入SC冇advantage。。。。

我係3月3日親身去報名噶(報12m班),當時個staff話要等到7月現有消息wor。其實佢地個收生準則係點噶?

fltpanda 發表於 17-5-17 12:14
我係3月3日親身去報名噶(報12m班),當時個staff話要等到7月現有消息wor。其實佢地個收生準則係點噶?:surpr ...

我舊年排的,諗住阿仔5月有得上(4月剛1歲),足1歲後打去問,佢話未排到我,7月先有份
不過我地報咗第二間,唔會返pebbles 了

請問Pebbles有沒有剩星期六班?
‹ 上一主題|下一主題