用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 郭怡雅神父
go

郭怡雅神父 [複製鏈接]

有jm留意呢間小學嗎?
校風同成績如何?
   1    0    0    0

下面有介紹。先唔講校風同成績,睇完你自己是否接個環境?

https://www.hk01.com/%E6%B8%AF%E8%81%9E/18069/-%E5%90%8C%E6%A0%A1%E5%94%94%E5%90%8C%E5%91%BD-%E7%81%AB%E6%9F%B4%E7%9B%92%E5%B0%8F%E5%AD%B8%E6%AE%98%E8%88%8A%E5%A4%B1%E4%BF%AE-%E5%B0%8F%E4%B8%80%E7%94%9F%E7%9B%AE%E6%93%8A%E6%8E%89%E9%A2%A8%E6%89%87%E4%BB%8D%E6%B7%A1%E5%AE%9A%E4%B8%8A%E8%AA%B2

mayyylai    發表於 17-2-28 10:06

se6b03 發表於 17-2-28 09:30
下面有介紹。先唔講校風同成績,睇完你自己是否接受個環境?
https://www.hk01.com/%E6%B8%AF%E8%81%9E/180 ...
環境係差D, 但學校可以訓練到小朋友處變不驚, 不錯!

至少唔駛擔心入到去變港孩!
還記得初為父母時,對孩子的期望嗎?我當時只想他/她平平安安,健健康康。
隨著時光飛逝,人的期望慢慢變了,變得越來越有要求。所以要經常提醒自己:毋忘初心
箴言4:23 - 你要保守你心,勝過保守一切,因為一生的果效是由心發出。
箴言22:6 - 教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不會偏離。

雖然校舍係舊一點細一點, 那些年我哋個個D學校邊有千禧校舍. 我相信呢D傳統教會小學學生反而更加自律, 純樸.

回覆樓主:

其實我都係呢間學校嘅畢業生,
以前我地果時d成績好好,
操行等等都比其他小學嚴格,
上到中學都比較優勝,
但後來聽聞差咗,
想上網睇下而家學生家長有咩評價但又好少。。。

小小郭c奶 發表於 17-2-28 11:53

Hello, 我都係郭怡雅畢業㗎!我覺得一間好學校最重要係老師,硬件反而係次要。

識個朋友讀,人有禮。讀書自動波。成績又唔錯。升中A level 有A有B。港大畢業。

小小郭c奶 發表於 17-2-28 11:53

Delll

‹ 上一主題|下一主題