用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 聖若望英文書院幼稚園好嗎?
樓主: baydo84
go

聖若望英文書院幼稚園好嗎?

SJC PN係好好, 因為全英語境,好多小朋友出去考K都考到好好既學校!
K1第二個月已經要開始寫字,算係比較早,細B家長要多D協助,我仔都係細B, 剛完成K1, 開始係有點辛苦,因為手仔的確未ready咁早寫字,但佢地適應力好強,好快跟到。K1咁早寫字,係想佢地預備K2既默書...個個星期都會有中英文既默書。
中文程度唔算淺但唔係深,認緊既字同學劵學校差唔多。

回覆 Bigfish1208 的帖子

返K1前什麼要準備FOR佢地第2個月便要寫字。:)

回覆 Iamamother 的帖子

買D寫字練習比佢做, K1主要係寫A-Z, 1-20, 中文就簡單筆劃果D, 小朋友剛開始, 應練下填虛線直線先

回覆 Bigfish1208 的帖子

我仔是細B(NOV) , 個人無咩耐性, 死硬...

回覆 Iamamother 的帖子

其實佢地返左學之後會慢慢進步, 所以唔洗太擔心~

回覆樓主:

請問K1 半日學費幾多錢一個月?

回覆 KumamonJ 的帖子

http://st-johannes.edu.hk/admissions/tuition-fees/