用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 特殊教育 ADS and ADHD 去英國留學
go

[其他] ADS and ADHD 去英國留學 [複製鏈接]

小孩在HK mainstream secondary school , 成績一般,如果有機會到英國留學,大家有冇意見,拜託大家幫忙!
   2    0    0    0

英文ok 嗎? 需要特別支援嗎? 有幾多歲?找私立寄宿學校嗎?

回覆 KCHK 的帖子

English ok, any idea?

你去海外留學版睇下資料, 因為範圍太大了, 又要睇budget 同自己的要求

earlyeducation 發表於 17-3-21 08:31
Hi, I am working in the U.K. at the moment. There r lots of supports if the school has enough backgr ...

Hi, which area or city have more support and the study environment is better?

Please pm more information or suggestion to  me. We just search School information at this moment.

ASD and ADHD 到海外留學, 當地(澳洲, 加拿大, 英國) 的入境處會批嗎? 如要食藥又會否影響批Visa 嘅機會?

LittleEvelyn 發表於 17-4-5 10:33
ASD and ADHD 到海外留學, 當地(澳洲, 加拿大, 英國) 的入境處會批嗎? 如要食藥又會否影響批Visa 嘅機會? ...

澳洲都唔會。

如果有學校收,又有醫生証明需要食藥醫病,唔係濫藥;又無傳染病、犯罪紀錄、或暴力傾向等,點會唔批?

多謝你地, 因上網係找不到有關資料.

回覆樓主:

http://www.britannia-study.com/analysis/detail/515

可參考下
‹ 上一主題|下一主題