用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 填表及宗教分
樓主: w.ling
go

填表及宗教分 [複製鏈接]

w.ling 發表於 17-2-20 14:46
基督教唔同,小朋友冇得受浸。
個別基督教會有得受浸, 如聖公會.

部份基督教學校亦會要求兒童領洗証明

EDB可在此線上查詢:

http://edb.gov.hk/tc/contact-us/index.html

後續會大人致電/回覆電郵給你.

但即是知道答案, 還是叫他們發信給你, 避免日後D學校話唔知點處理.

還記得初為父母時,對孩子的期望嗎?我當時只想他/她平平安安,健健康康。
隨著時光飛逝,人的期望慢慢變了,變得越來越有要求。所以要經常提醒自己:毋忘初心
箴言4:23 - 你要保守你心,勝過保守一切,因為一生的果效是由心發出。
箴言22:6 - 教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不會偏離。

hkpapa852 發表於 17-2-20 15:01
個別基督教會有得受浸, 如聖公會.

部份基督教學校亦會要求兒童領洗証明

我朋友同我講冇得受浸……(emoji)
不過點都好啦,其實呢樣都係其次,只係查詢開,就想知埋。一直都冇諗住有宗教分,一心諗住小女只有15分的。
唔該你呢,我冇睇到可以網上查詢,一心諗住打電話。謝謝你。

hkpapa852  直接打電話快D有人覆, 不過回覆水準參差. 網上查詢回覆既人通常都高級D資料準確D.   發表於 17-2-20 15:15

回覆樓主:

問左教署啦。自行方面,要直接問我想報既學校,每間學校唔同,問學校父親一欄應該填返生父 定可以填繼父等問題。而統一派位,只需填父或母,因甲乙部都唔會計分,所以填母親都已經ok了。唔用理會父親問題。
‹ 上一主題|下一主題