用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 初中教育 星期日派成績表
go

星期日派成績表

會唔會父母一齊去

eatmonmon 發表於 17-2-13 00:21
會唔會父母一齊去

是單一個同子女去都得

無乜所謂

醒目開學勳章 王國長老

除左我囡小一第一次派成績表, 升中派位拎結果, 其餘全部都係我自己去.
任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

任何非 PM 形式查詢一律不回

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

星期日?? 好利害 !!

回覆樓主:

家長日通常是星期日
星期一變學校假期

我女學校一定要家長學生一齊去見。 反而小學就唔使小朋友去。

我兩位家長都去, 但阿女話大部份家長都係一個出席, 佢唔想我地兩個去.

會唔會父母一齊去

會, 我地都係星期日家長日, 學生家長都要一齊出席, 如果daddy放假多數都一齊出席的。

會唔會父母一齊去

樓主意思是父母同去, 而不是父或母一方?

如果時間許可, 一齊去當然好, 學校在假期開放, 無非盡量方便最多家長出席, 讓家長直接與老師溝通

最近一次派成績表,我和先生同去, 我女好奇,到底老師說甚麼, 她問了我們, 覺得爸爸同媽媽講的好似不同, 笑死我。

可能, 爸爸同媽媽關注的事項, 會記住的事項, 可能真係會不同

中學係強逼家長陪同,每次都係星期日家長日,次次都係阿媽去,佢有叫阿爸去,不過阿爸避開。

不過我好多同學都係阿爸去,然後佢地會同阿爸講:一陣見家長你唔好亂講野,講夠就走。