用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 加拿大安省(ONTARIO) 寄宿中學 > CUSTODIAN
go

加拿大安省(ONTARIO) 寄宿中學 > CUSTODIAN [複製鏈接]

請問, 學校代搵的CUSTODIAN, 是學校老師,定或是其他人?

如有親人在當地, (但和學校有約2小時的車程距離), 學校會否接受此親人當學生的CUSTODIAN?

謝謝意見.

0    0    0    0
回 望 這 半 生 也 許 是 場 夢 年 月 已 帶 走 幾 個 秋 與 冬 淚 也 倦 了 夢 也 不 斷 轉 眼 逝 去 生 命 或 許 是 場 空

我都係安省,但不是寄宿生,以下你可參考吓:-

1)  老師不可以做監護人,一般學校不會揾比你,寄宿唔知道,我讀政府所以食自已

2)   姨媽姑姐、朋友、任何人、專業人士都可以做,要揾律教,一千幾百左右。

我仔讀緊Grade 7,過左去3年,不是寄宿。
      姑媽做Custodian,要去揾律師做文件証明然後交比學校辦手續
      律師收$700左右,因為識人收平。

3)   如果學校有什麼投訴或學生發生什麼事,學校會打電話或叫監護人去學校見面,
      所以這幾年我們都好煩,因為我仔洩,同親戚關係仲很差過以前,所以你自已諗諗

回覆 d2343130 的帖子

請問有沒有加拿大升學agent介紹

corachan 發表於 17-2-23 16:14
回覆 d2343130 的帖子

請問有沒有加拿大升學agent介紹
我揾學聯替阿仔搞,10月先揾佢哋聖誕就飛趕winter term.

回覆 trevorchu2004 的帖子

謝謝你的意見.
回 望 這 半 生 也 許 是 場 夢 年 月 已 帶 走 幾 個 秋 與 冬 淚 也 倦 了 夢 也 不 斷 轉 眼 逝 去 生 命 或 許 是 場 空
‹ 上一主題|下一主題