用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 有乜方法可以在溫哥華續學生簽證
go

有乜方法可以在溫哥華續學生簽證 [複製鏈接]

阿囝已經在加拿大讀緊書,點樣可以幫佢在溫哥華續學生簽證?有甚麼手續?幾錢?
   2    0    0    0

小蜜蜂818 發表於 17-2-8 18:02
阿囝已經在加拿大讀緊書,點樣可以幫佢在溫哥華續學生簽證?有甚麼手續?幾錢? ...

你仔可以自己在加拿大攪續visa,  自己去immigration 排隊,帶齊證件,成績表,經濟證明,學校證明。

回覆 jitjitma 的帖子

有agent 可以代辦嗎?因阿仔只有15歲,我唔想佢自己周圍走。

回覆:小蜜蜂818 的帖子

我仔喺多倫多讀
我上網幫佢續

~~ 說安慰話的舌頭是生命船; 奸惡的舌頭使人心碎 ~~

yy13 發表於 17-2-11 10:30
我仔喺多倫多讀
我上網幫佢續
我仔在溫哥華讀書,請問是怎樣做和可以給我link嗎?

http://www.cic.gc.ca/english/information/applications/guides/5552ETOC.asp

http://www.cic.gc.ca/english/information/applications/extend-student.asp

你仔仔依家個permit 係咪你自己apply?
續permit 步驟大致差唔多
都係upload 文件、相、交$$、等消息
大約3-4星期就批出

yy13 發表於 17-2-15 08:08
你仔仔依家個permit 係咪你自己apply?
續permit 步驟大致差唔多
都係upload 文件、相、交$$、等消息
當時因時間緊迫,我是自己直接交文件到炮台山辦事處,網上辦理也是容易辨嗎?謝謝!

有document list 比你睇
你照單執文件upload 上去就ok

網上辦理很容易,也可找agent代辦。建議先看cic網頁。
‹ 上一主題|下一主題