用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 91網乙二
樓主: Coffee33
go

91網乙二

helenmail421 發表於 17-2-9 08:33
邊間敢答你?

會否是崇真?
因為校長曾經話過,除非有更大的校舍,否則唔會加學位。

Coffee33 發表於 17-2-11 00:17
請問89一線係邊間?今年好似無一線喎

馬循同馬主係一,全港排名亦好高

ckkong97 發表於 17-2-11 00:35
我係舊年中甲一入既... 我住市中心, 架車去到瀝源, 如果加開市中心, 應該係頭站上車, 6點半前...
而家返7點 ...

偉華中心有小巴經過馬循同馬主,20分鐘到

aryemyem 發表於 17-2-12 09:15
偉華中心有小巴經過馬循同馬主,20分鐘到
架小巴, 試過坐到嘔.... 架架跑車咁...早上都多人排... 唔係一有車就上倒...
搭巴士85K 就耐好多....

ckkong97 發表於 17-2-12 14:07
架小巴, 試過坐到嘔.... 架架跑車咁...早上都多人排... 唔係一有車就上倒...
搭巴士85K 就耐好多....

其實我唔覺,可能你坐慣私家車。朝早如果七點上車係無乜人的。你夸網入左邊間一線?

Coffee33 發表於 17-2-10 15:05
派到88/89無校車點返學?
應該會有保姆車

aryemyem 發表於 17-2-12 16:03
其實我唔覺,可能你坐慣私家車。朝早如果七點上車係無乜人的。你夸網入左邊間一線?
...
唔係我係小朋友, 之前返第一城間唔中都坐小巴都無事(可能車程短), 有日一坐去馬鞍山小巴即刻頂唔順...
今早睇過, 偉華站頭無車, 有幾個人等, 應該一班車上唔倒等下一班都得, 不過搭小巴都係要預多啲時間
係入左你講果兩間其中一間

ckkong97 發表於 17-2-13 11:02
唔係我係小朋友, 之前返第一城間唔中都坐小巴都無事(可能車程短), 有日一坐去馬鞍山小巴即刻頂唔順...
今早 ...

真係有小巴。因我住希爾頓,係810k,六點已有早班車。坐得唔舒服因人而異,本身坐在30幾年小巴大巴,自身覺得無乜分別。

ckkong97 發表於 17-2-11 00:35
我係舊年中甲一入既... 我住市中心, 架車去到瀝源, 如果加開市中心, 應該係頭站上車, 6點半前...
而家返7點 ...

7點三出門口,7點半返到學校你講自己車佢15分鐘車程返學定座巴士小巴?

helenmail421 發表於 17-2-13 11:11
7點三出門口,7點半返到學校你講自己車佢15分鐘車程返學定座巴士小巴?
...
自己車