用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
go

close

close

回覆 andrew_ho_ka 的帖子

我最近都想學好英文, 發現BBC, VOICETUBE 幾好用, 你可以睇下

andrew_ho_ka 發表於 17-2-6 23:34
都係幫朋友問, 以下係幫個朋友發文.
因為英文水平極之麻麻, 連最基本既文法都唔識.

English town 我上過,總體還不錯的,有小組討論,一對一授課(網上),最中意佢係有母語人士教學,但去中心上堂有些尷尬,總體來說進歩很快

我都有此煩惱.... 但去centre 上堂又好難抽身去

想知

之前有英文中1上學期班   是在早上9點半至11點半   但因收生不足     勞工福利局已經cut咗班津貼
宜家我就報咗夜校中1下   香港基督教女青年會持續進修
太子基榮小學上課

我都係成日好想改進英文, 但始終都無乜大進展, 我之前都參加過英文文化協會既course, 但好似都幫助吾大. 不過最近上近單對單, 專注教speaking同句子結構的, 覺得幾有時, 如果搵啱老師, 我覺得單對單學會好好多.

回覆 hkdnsik 的帖子

係私人老師呀, 在centre補的, 我就係單對單, 因為我幾十歲人, 都搵吾到適合程度既人同我一組, 我知呀Sir 補好多中學生, 有D係小組, 可能係3-4個. 不過我就1對1.

andrew_ho_ka 發表於 17-2-6 23:34
都係幫朋友問, 以下係幫個朋友發文.
因為英文水平極之麻麻, 連最基本既文法都唔識.

可汗學院係YOUTUBE既免費courses。

6437oooo 發表於 17-6-13 11:00
我每個星期1和3   上學的時間 早上9點半-11點半   我讀緊中3中文   中1程度  嘅英文   
我間機構有小學1年 ...

您好,可以比資料我嗎?謝謝

angie_ma 發表於 17-8-15 15:03

係私人老師呀, 在centre補的, 我就係單對單, 因為我幾十歲人, 都搵吾到適合程度既人 ...

你好,可以介紹或者兵給老師資料我嗎?謝謝

係私人老師呀, 在centre補的, 我就係單對單, 因為我幾十歲人, 都搵吾到適合程度既人 ...
你好, 有興趣可否pm資料給我..謝謝!

請問有無多D資料?喺邊個機構?1對1大概幾錢1堂?