用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 已解決
go

已解決 [複製鏈接]

thaks!

0    0    0    0

Chareli13 發表於 17-2-6 23:16
大家好,終於幫咗姨甥女報學校了,放下心頭大石但是,有事想請教大家,
話說我已經匯咗學費俾學校了,agent ...

邊間咁衰?
EIKO

引用:大家好,終於幫咗姨甥女報學校了,放下心頭

原帖由 Chareli13 於 17-02-06 發表
大家好,終於幫咗姨甥女報學校了,放下心頭大石但是,有事想請教大家,
請問邊間Agent,何否PM給我 !

不可中途轉agent 的!

回覆:有關agent的問題

同上本地agent估不能,如英國可找英國當地agent代勞問學校/其它問題,看英國guardian 公司推介的post,現多人找xxx。。

可否PM我邊間agent?

請問邊間Agent,何否PM給我 !

邊間Agent ? 可開名 ?

其實交完學費之後, 我個AGENT幫我約簽證(5月), 約照肺(5月), 搵監護人(6月), 搵寄宿家庭(8月), BRIEFING (6/7月), 亦提供訂機票, 姓名標籤...其他資訊比你.
其間由1-5月AGENT都冇咩事會搵你. 另外, 係等學校比CAS比你(5月中/尾)做簽證, 同時學校會比埋入學需知, 到時就會知要買幾多套校服,用品等...入學用.現時唔洗太心急, 可以睇下行李箱, 買下機票...

基本上你揀定學校俾咗deposit之後,除咗幫手搞visa之外,就唔多需要agent。有時我直接email學校,答案更快更準。大agent會搞pre departure briefing,有notes教你填visa application form,有個流程表提醒你出發前要幾時做D乜。

請開名邊間agent(可諧音)。

Avenger 發表於 17-2-7 17:10
其實交完學費之後, 我個AGENT幫我約簽證(5月), 約照肺(5月), 搵監護人(6月), 搵寄宿家庭(8月), BRIEFING (6 ...
可以PM我邊間agent嗎?唔該!

謝謝大家了,費時開名了,一陣俾人話我收咗人錢唱衰人地公司啦,大家有心了

Avenger 發表於 17-2-7 17:10
其實交完學費之後, 我個AGENT幫我約簽證(5月), 約照肺(5月), 搵監護人(6月), 搵寄宿家庭(8月), BRIEFING (6 ...
哈哈我哋屋企本來有英國籍,visa照肺嗰啲都好似唔使搞總之就自己報啦,但係我又無從入手,做咁少嘢就收工佢都幾好賺,蠢到死啦我...哈哈哈

只可以話俾大家知間agent係比較新的,其他無可奉告了

邊間agent  咁衰?
‹ 上一主題|下一主題