用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 2017 xmas 機票
樓主: DKmum
go

2017 xmas 機票   [複製鏈接]

basbyy 發表於 17-2-13 01:31
我亞女搭過 4 次漢莎:第一次,喺 HK 入閘後就 delay 左兩個鐘先起飛,去到 Munich 已經安排好晒搭另一班機 ...
轉機真的會有機會發生任何程況,所以都打算第一年用直航。雖然貴d, 但安心d

basbyy 發表於 17-2-13 01:31
我亞女搭過 4 次漢莎:第一次,喺 HK 入閘後就 delay 左兩個鐘先起飛,去到 Munich 已經安排好晒搭另一班機 ...

謝謝你的分享!四次有2次延誤,都算高的機率,佢地嘅服務還算可以嗎?

DKmum 發表於 17-2-13 13:42
謝謝你的分享!四次有2次延誤,都算高的機率,佢地嘅服務還算可以嗎?
...
亞女話 ok 架,食物差唔多有時漢莎好D,鍾意睇戲的話漢莎選擇多好多。

basbyy 發表於 17-2-13 17:19
亞女話 ok 架,食物差唔多有時漢莎好D,鍾意睇戲的話漢莎選擇多好多。

如漢沙2017聖誕機票在Munich 轉機,$6100算好價錢嗎?

DKmum 發表於 17-2-13 19:02
如漢沙2017聖誕機票在Munich 轉機,$6100算好價錢嗎?

我都quote了漢沙聖誕倒頭票,Frankfurt轉機,扣了英國入境稅,大約HK$5700

DKmum 發表於 17-2-13 19:02
我唔係太清楚,不過我覺得算平,我記得 2016 年聖誕直航係 over 10,000HKD.

各位,而家申請大新 BA card 有優惠呀,頭兩個月碌 6,000有 7, 500 avios,我雖然已經有大新BA咭,但都會叫 hb 申請多張!

回覆 kykyma2000 的帖子

Thank you for your information.

昨天我在CX 買左聖誕倒頭飛連税$9990

回覆樓主:

飛倫敦係平,北愛倒頭都要$1XXXX,BA幾乎係獨市,冇辦法。

Chareli13 發表於 17-2-7 22:44
大家有考慮過北歐航空(SAS)嗎? 好似唔多見大家提及
之前看過HKG來回Manchester都係大概五千左右(9月去12月 ...
SAS機新、座位COMFORTABLE、食物也OK、只要転機時間可以(不同日子有不同時間)、性価比高。 最大問題是、没有問題時還可以、有問題発生、或有問題問、接電話的、都是説普通話的、不是香港人。 好多時没有人聴。ALTHOUGH好似係TAI KOO CITY有OFFICE.  所以我不放心用他門的UM SERVICE.

Mighty
love you for you
自分に負けるな!!

JoannMok 發表於 17-2-21 09:15
咁平 ? 我上網chk 過要over 12k, 好貴呀!

醒目開學勳章

JoannMok 發表於 17-2-21 09:15

什麼日期?

Dec 14, 17 from LHR to HKG and Jan 8, 18 from HKG to LHR

醒目開學勳章

JoannMok 發表於 17-2-21 13:52
Dec 14, 17 from LHR to HKG and Jan 8, 18 from HKG to LHR

我要訂12月15日倫敦返, 回程跟你一樣, 但價錢貴GBP153, 所以仲未買, 希望可以等到再便宜些的.

3b 發表於 17-2-21 15:47
我要訂12月15日倫敦返, 回程跟你一樣, 但價錢貴GBP153, 所以仲未買, 希望可以等到再便宜些的.
...
我套機票是上星期hold 左,因英國回港那程貴,CX CS 幫我排waiting for low class, 但等左一星期都沒,而昨天是last day 和CX CS 告知香港回英國那程class v 已滿,所以即買law.

3b 發表於 17-2-21 15:47
...

我都係15號返,chk 咗好貴

5同日期價錢可以差好遠!我女現在讀間學校Dec 2017 term break 8/12 - 30/12 直航只需$6100, 但女間新校term break 系15/12-7/1, 直航要$11k+, 最後我揀左德航轉機$6100!

DKmum 發表於 17-2-21 20:52
5同日期價錢可以差好遠!我女現在讀間學校Dec 2017 term break 8/12 - 30/12 直航只需$6100, 但女間新校te ...
可能近聖誕所以貴d ! 我見到阿聯酋都要9k, 要轉機,但時間合到,所以諗緊!但仔第一年又想用直航,佢有咩事佢唔識Handle, 真係心大心細

DKmum 發表於 17-2-21 20:52
5同日期價錢可以差好遠!我女現在讀間學校Dec 2017 term break 8/12 - 30/12 直航只需$6100, 但女間新校te ...
my son's coming xmas break is similar to your daughter's : Dec 14-Jan 8. Just checked direct flights, cheapest is VS : 988pounds, then CX 1,117 and BA 1,259. I won't book yet as also have to wait and see in case there will be interviews for unis
‹ 上一主題|下一主題