用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 國際學校 ESF Year 1 Result
樓主: little-pig-pig
go

ESF Year 1 Result   [複製鏈接]

何B仔Adrian 發表於 17-2-15 15:41
同校長有路就有學位俾個仔, 咁佢又唔同校長.... 如果係, 我都想, RC校長都幾靚仔架  ...
請注意你嘅用字,我冇講過邊間學校嘅家長,同校長。我驚人混淆我同你嘅言論

858真心祝福你

858  謝謝!但就算有位我都唔考慮,我接受唔到嘅唔係無offer,係佢咁唔叻  發表於 17-2-15 15:48

車, 有人對號入坐, 我又冇話邊個
我話呢個方法可行的話, 我會幻想 RC校長囉.

858  咁佢又真係好靚仔,成個Tom cruise咁樣  發表於 17-2-15 15:56

其實RC自y2開始繼續很多外來生加入, 當中有IS 也有從本地學校插班過來,所以即使現在未在offer,只要有waitinglist, 一定有很大機會可入到

回覆 Saboc 的帖子

只是4、5歳,一兩件事就定論?我地成人世界𥚃,每人也會上上落落!

t88amb 發表於 17-2-15 15:50
其實RC自y2開始繼續很多外來生加入, 當中有IS 也有從本地學校插班過來,所以即使現在未在offer,只要有waitin ...

其實我過唔到自己唔係任何學校冇位俾佢,係我個仔好無用,外面臥虎藏龍,佢唔夠人叻,我要對住一個扶唔起嘅人之餘仲要繼續俾錢養佢喎。三歲定八十,我唔會好似以前咁多期望。

858 發表於 17-2-15 14:29
多謝你嘅comment先,其實我已經好克制,我係屋企做嘅只係唔同佢講野,同上網發洩下。而唔係學嗰個媽媽咁掉 ...

之前講過,你心情低落,大家明白,down兩三日好喇,千其唔好發洩係小朋友身上。好話我唔多講,RC 係selective,難得你識得自我檢討,知道係自己做得不足,小朋友競爭力唔夠,而家醒覺都未遲,開始加倍努力,好好train up 小朋友,最緊要你唔好放棄佢就得。PS:我仔有好多同學同時有RC同SJS offer,佢地都會放RC,相信過咗24號RC會開始call waiting。

858  佢passed佐,on waiting list, 我以前trained佢唔夠咩,成千蚊一小時嘅補習老師都請比佢,以後唔浪費呢啲錢   發表於 17-2-15 16:02

858 發表於 17-2-15 15:54
其實我過唔到自己唔係任何學校冇位俾佢,係我個仔好無用,外面臥虎藏龍,佢唔夠人叻,我要對住一個扶唔起 ...

"我唔會好似以前咁多期望。" -係好事,對個仔太高期望你又唔開心佢又唔開心大壓力! 你期望佢健康快樂平平穩穩算了!

858 發表於 17-2-15 14:02
例如我有個朋友係教書嘅,你點證明某學校收我個小朋友唔係因為我朋友,點證明我同個老師係朋友?我唔覺得 ...

你已經唔再係對事討論而係為嘈交而嘈,嘈贏咁點? 你好勁?

超級版主

討論已嚴重離題,現將主題關閉。
‹ 上一主題|下一主題