用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
go

PN 一問

聽聞玫瑰崗幼兒班係比較吹谷同傳統,但我又見到佢哋嘅website會用蒙特梭利教學; 請問有用家可以講解一下是怎樣的嗎?Many thanks!

AlissaKate 發表於 17-2-1 19:16
聽聞玫瑰崗幼兒班係比較吹谷同傳統,但我又見到佢哋嘅website會用蒙特梭利教學; 請問有用家可以講解一下是 ...

玫幼係活動教學!唔算傳統,學校有多元化活動!小兒返得好開心!

聽聞玫瑰崗幼兒班係比較吹谷同傳統,但我又見到佢哋嘅website會用蒙特梭利教學; 請問有用家可以講解一下是 ...

玫幼係相對有些幼稚園係比較學術型既學校,但不是催谷型!師資好,老師有愛心,至少班主任係會花時間處理我小朋友既問題,給予我唔同意見!不是不了了之小朋友既問題!學校真係用心辦活動給學生!一星期會有一節蒙特梭利!學校不會太遷就學生!學生獨立性較高!另外一星期兩份功課!都係塗顏色!好簡單!3分鐘攪掂!

希望解答到你!玫幼係不錯的學校!放心!

Maurice520 發表於 17-2-3 10:34
玫幼係相對有些幼稚園係比較學術型既學校,但不是催谷型!師資好,老師有愛心,至少班主任係會花時間處理 ...

解釋得好清楚!非常多謝你

http://www.sundaykiss.com/blog_sundaykiss/%e7%8e%ab%e7%91%b0%e5%b4%97-%e5%b9%bc%e7%a8%9a%e5%9c%92-%ef%bc%8d%ef%bc%8d-4%e5%b9%b4%e5%bf%ab%e6%a8%82%e7%9a%84%e6%a0%a1%e5%9c%92%e7%94%9f%e6%b4%bb/?utm_campaign=Sharing&utm_medium=Facebook_Post&utm_source=Facebook

你睇埋呢篇報道就明!報導內容係真的!

Maurice520 發表於 17-2-14 23:01
http://www.sundaykiss.com/blog_sundaykiss/%e7%8e%ab%e7%91%b0%e5%b4%97-%e5%b9%bc%e7%a8%9a%e5%9c%92-% ...

Thank you! 好詳細。唔知TTCC入了咩小學呢。