用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 備戰大學 2017 DSE Listening 買邊款收音機好?
樓主: 糊塗
go

2017 DSE Listening 買邊款收音機好? [複製鏈接]

綽盈媽咪 發表於 17-2-18 10:45
你是指CORUS(DSE數專用收音機)比SONY接收力強, 對嗎?

我自己試完認為是。不過未知那個試場。到時會同啊女去試場試試。順路帶佢去行一次試場。

買Sony srf-s84 ,借人 srf-s56 阿囡話借人棵部清d ,中文英文聆聽拿了5+

昨日亞仔通知,唔使用收音機,因為佢派到一間用紅外線接收的學校考聆聽,只需要帶個耳筒去便可以。佢仲話我心急買。

我的耳筒是三個圈,但囝話要用兩個圈的,是否一定要用三個圈?因為用三個圏耳筒插入收音機也聽得好清楚

PS 不是去紅外線試場
孩子需要鼓勵, 適當的稱讚和鼓勵,
會使他更努力去完成任務, 對自己更有自信.
在小朋友的學習過程中,父母的啟發與鼓勵是十分重要。

leeleelumlum 發表於 17-3-7 21:02
我的耳筒是三個圈,但囝話要用兩個圈的,是否一定要用三個圈?因為用三個圏耳筒插入收音機也聽得好清楚

PS ...

我只知道紅外線試場是用兩個圈的耳筒,因為囝學校是紅外線試場,佢校內試一直都是用兩圈的耳筒考試的。

已經買左個SONY,想買多個平少少一齊用.有咩推介?打算呢2個WEEKEND會去試場試音..

我都想幫亞女買部Sony s84,但問左幾間電器舖都話冇貨,你地去邊度買到?

Natronma 發表於 17-3-8 20:21
我都想幫亞女買部Sony s84,但問左幾間電器舖都話冇貨,你地去邊度買到?

我係荃灣三聯買,但好貴,商務有幾間都話冇貨,你可以去百老匯、豐澤或教協睇睇。 之前我就係驚冇貨,所以一早買定,點知用唔著。結果要蝕讓比人。

你讓左比人嗱,仲想叫你賣比我呀!
‹ 上一主題|下一主題