用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 德望學校 (幼稚園) 德望second in 等待結果中
樓主: Carolnmtsui
go

德望second in 等待結果中  

是的,10/2

Carolnmtsui 發表於 17-2-3 20:33
是的,10/2

有冇時間? 全日?

Carolnmtsui 發表於 17-2-3 20:17
是咱們

U got offer too?

等待結果中,不過有的唔開心

咁大間學校唔相信會有咁既事, 就算識人都唔會咁張揚, 似係作大多。

我知有二個收到信,10/2交留位費。唔通我啲係backup

Carolnmtsui 發表於 17-2-3 22:36

樓主讀咩N班?你啲同學咁神嘅?

Carolnmtsui 發表於 17-2-3 22:36

請問佢哋1st interview之後收到什麼信?如果沒有reject信,又沒有收到2nd interview letter,照理會call學校問㗎喎。1st interview到而家差不多3個月,突然收到offer letter都好奇怪下。

我都覺得係,她們一次面試就已收到offer.她們之前收到果封講唔需要2nd in, final result 會係2月出

姐姐在讀?

Carolnmtsui 發表於 17-2-4 00:05
我都覺得係,她們一次面試就已收到offer.她們之前收到果封講唔需要2nd in, final result 會係2月出 ...

你不如叫佢比封唔駛2nd in 既信我哋睇吓, 始終冇信睇到點都唔會信, 學校都有聲譽同信用, 對外公開講過一定要2nd in, 就算幾outstanding 都好, 都冇理由咁做。你朋友係有就比信我哋見識吓, 無就唔好亂講, 小心收信呀...

Mares 發表於 17-2-4 10:55
你不如叫佢比封唔駛2nd in 既信我哋睇吓, 始終冇信睇到點都唔會信, 學校都有聲譽同信用, 對外公開講過 ...

我都覺得朋友似作大多...

回覆 Carolnmtsui 的帖子

建議你問朋友攞封OFFER信睇睇。講真,唔駛第二次面試我或者信,但早咁多註冊就似乎吹大咗啦

回覆:Carolnmtsui 的帖子

可唔可以影封信比我睇下,好想知起碼早D知收左一批,唔好有任何希望

(=.=) 發表於 17-2-5 00:49
可唔可以影封信比我睇下,好想知起碼早D知收左一批,唔好有任何希望

...

雖然未確定到呢個case真定假,若真的話我相信比例好少,至少「談幼稚園」嗰邊無人開post話有呢啲事

我估真係識人都好亦唔會咁張揚, 直入外人都唔會知道。 感覺都係似吹牛多啲...

(=.=) 發表於 17-2-5 00:49

...

明白大家都覺得有圖有真相,但好似有少少為難了樓主喎。佢哋只係樓主嘅朋友,喺朋友角度,你信就信,唔信佢亦覺得冇所謂。點解要俾封信你睇,仲要喺public forum公開封信呢,所以我覺得無謂再咁要求樓主啦。

Anyway,就算有straight in,我相信個數目一定好少,對入咗second interview等offer嘅人都唔會影響好大。祝各位小朋友都入到心儀嘅幼稚園!

仲有個幾星期就知結果。請問有冇住港島區的朋友?手上有冇其他港島OFFER?

yanyan35 發表於 17-2-15 16:43
仲有個幾星期就知結果。請問有冇住港島區的朋友?手上有冇其他港島OFFER?

唔知係咪真的要28/2當天才收到呢?