用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼教雜談 學之園playgroup
go

學之園playgroup

請問學之園有冇舉辦playgroup 架?thx for answering

回覆 ilovecat1234 的帖子

有啦

見到今年5至6月會開,LH網站有資料

ilovecat1234 發表於 17-1-23 11:09
請問學之園有冇舉辦playgroup 架?thx for answering
Kindermusik, 由校外老師進行,跟學校無關係的

hoihoima 發表於 17-2-2 18:03
Kindermusik, 由校外老師進行,跟學校無關係的

今個5丶6月開Little Habs,LH自己開辦,網頁同開放日已有資料

五六月先開辦喎

bird06 發表於 17-2-12 23:13
今個5丶6月開Little Habs,LH自己開辦,網頁同開放日已有資料

喺度上playgroup 唔知對入n班有沒有幫助?

feibe 發表於 17-3-23 15:57

連班都未開點會有人知
最快都要等到2018/2019pn 出左offer 先有第一屆數據

之前的playgroup与學校完全無関,新的網頁寫5, 6月開, 冇人知有沒有幫助, 之前地點在學校裏家長認為是可以讓小朋友適應環境。
學校之前已經說了與面試完全無關,沒有幫助的,我亦識人班中9個, 9個都入不到N。

feibe 發表於 17-3-23 15:57

因為Little Habs 都有3-5歲班,囡囡讀緊LH K1,問校長會唔會LH學生可以優先報讀,校長好直接話冇優先,叫我自己上網subscribe佢既newsletter 。
我相信playgroup對入LH都未必有優勢,LH對小朋友同家長既要求都高,我有2個朋友名小畢業,今年LH都冇俾PN offer佢地。果2個朋友諗住LH實俾offer,點知好失望。

babymamaloveyou 發表於 17-3-25 12:39

之前的playgroup与學校完全無関,新的網頁寫5, 6月開, 冇人知有沒有幫助, 之 ...

我前年有上LH playgroup 其實目的只係比小朋友適應學校環境 策略成功 因為interview當日小朋友心情好好 當平時返pg一樣 結果有LH offer.

sweetbride119 發表於 17-11-28 00:22
LH 2nd in 都有幾位pg 同學仔入圍啊,唔知係咪有關係呢

朋友話上堂模式類似group in, 亦成日問小朋友問題,令小朋友知被問問題係要回答的。

konew720 發表於 17-11-28 10:54
朋友話上堂模式類似group in, 亦成日問小朋友問題,令小朋友知被問問題係要回答的。
...

佢地上Kindermusik?thanks!

tsangsiufan 發表於 17-12-11 21:56
佢地上Kindermusik?thanks!

Little Hab. LH自己既playgroup。