用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 請問有冇小朋友係救世軍幼兒園 (尤其大埔大元)?升小表現 ...
樓主: bc1019
go

請問有冇小朋友係救世軍幼兒園 (尤其大埔大元)?升小表現 [複製鏈接]

little_yolky 發表於 17-2-7 17:12
不過你自己唔好怕辛苦至好呀。
哈哈~希望可以堅持到啦!
因為我同老公都係要返工,靠放工既小小時間同埋WEEKEND陪佢ja

Btw,平日在學校會唔會做埋功課先放學?

bc1019 發表於 17-2-7 17:16
因為我同老公都係要返工,靠放工既小小時間同埋WEEKEND陪佢ja
7-8年前, 我印象我女星期一至五係無咩野功課做, 我晚晚淨係同佢玩咋喎, 只係星期五派星期六日要做嘅功課, 我印象係咁.

所以, 如果你要求學術野要日日學書本野, 日日要做好多功課先至為之係學到野, 咁救世軍幼兒園唔係咁囉. 無功課, 家長真係唔好懶要自己同仔女伴讀睇書, 講故事, 呢兩樣野非常重要

bc1019 發表於 17-2-7 17:16
我哋都係兩個返工的。大部份家長都係, 如果你自己堅持唔到, 就真係要搵間學術深D喇。

學校唔會做埋功課, 因為無乜功課, 係N3至有計數抄寫, 好少功課。同埋閱讀記錄冊咁, 無規定要寫幾多。

忘記講, 大元幼兒園的校長超好人.  

謝謝你們各位的回應.....救世軍同囡囡依家讀緊果間真係各有各好....好懊惱!
‹ 上一主題|下一主題