用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 天主教聖保祿幼兒園 一個關於新校舍的傳聞...
go

一個關於新校舍的傳聞... [複製鏈接]

先此聲明,我只是聽某一個自稱該校學生家長說,並不知道是否真確。
POST出來是希望各位媽媽可以幫忙打聽,以證真偽 (起碼多些資料來源)。
聽該家長說該校新址衛生環境差,在校內出現過老鼠,遷上址的首星期,一批學童回家後出現痾嘔情況...

我也明白這樣的指控很嚴重,再重申我只是碰啱遇上一位家長說的,不知真假...

小朋友已報讀N班,雖然未必被取錄,但如果上面傳聞屬實,就可能不作考慮了...

如果有犯任何板規,請見諒,全完新手不知規舉。

謝謝!
   0    0    0    0

遇到學童集體痾嘔情況係唔係應該已經通報咗衛生防護中心,上晒報紙呢 真有其事嗎

sanangel 發表於 17-1-19 11:08
先此聲明,我只是聽某一個自稱該校學生家長說,並不知道是否真確。
POST出來是希望各位媽媽可以幫忙打聽, ...

想問你邊到聽返嚟 嗰時曾經有小朋友中手足口病 亦有小朋友有痾嘔但為數唔多 亦冇證明同新校有關 如真有其事 我諗我女都病埋一份 但我女一日病假都冇請過 學校當時亦出通告俾家長並承諾學校會大消毒

請不要以訛傳訛 你咁樣嚇親其他家長 定其實你想其他申請人「自動放棄」?

就算係真,我都會照讀,等阿女身經百戰,百毒不侵~

若有擔心及疑惑,為何不直接向校方了解?
這所幼兒園非常好,我相信校方不會隱瞞涉及學生健康等重要事情。
‹ 上一主題|下一主題