用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 2017年各區升中統一派位派獲B1中學機會估計(Updated: 26 ...
樓主: hkpapa852
go

2017年各區升中統一派位派獲B1中學機會估計(Updated: 26/4)   [複製鏈接]

LinusYip 發表於 17-11-9 15:05
但好多南區b1女仔都target區外小學
呢個表只計統一派位?
自行區外又點?
呢個表係"估計"統一派位抽到B1中學既機會

自行幾大機會..... 視乎小朋友有幾多本事, 申請咩級數學校, 同有咩人爭

只有大抽獎, 係相對"公平" (因為只靠運氣), 所以先有得估計
還記得初為父母時,對孩子的期望嗎?我當時只想他/她平平安安,健健康康。
隨著時光飛逝,人的期望慢慢變了,變得越來越有要求。所以要經常提醒自己:毋忘初心
箴言4:23 - 你要保守你心,勝過保守一切,因為一生的果效是由心發出。
箴言22:6 - 教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不會偏離。

RE: 2017年各區升中統一派位派獲B1中學機會估計(Updated: 26/4)

回覆 hkpapa852 的帖子

請問樓主有無今年2017/2018嘅數據資料。謝謝你。

回覆 LinusYip 的帖子

多數區外咩中學?

christy2011 發表於 18-3-16 20:31
回覆 LinusYip 的帖子

多數區外咩中學?

如果南官就bps
其他我見英華、ssgc, st clare, 聖心(呢個區內)
男女校就鄧肇堅,高主教等

hkpapa852 發表於 17-1-18 11:32
中學網NT5: 2015-2017年度統一派位B1中學學額 (Updated: 26-April)

請問EDB會在何時公佈這些資料?如學生在2019年9月升讀中一,家長在統一派位前可以看到嗎?

JTBGX 發表於 18-12-31 11:43
請問EDB會在何時公佈這些資料?如學生在2019年9月升讀中一,家長在統一派位前可以看到嗎?
...
EDB最新既學生人數統計, 通常3月尾4月頭先會公佈

還記得初為父母時,對孩子的期望嗎?我當時只想他/她平平安安,健健康康。
隨著時光飛逝,人的期望慢慢變了,變得越來越有要求。所以要經常提醒自己:毋忘初心
箴言4:23 - 你要保守你心,勝過保守一切,因為一生的果效是由心發出。
箴言22:6 - 教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不會偏離。
‹ 上一主題|下一主題