用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 初中教育 學生哥搵快錢
go

學生哥搵快錢

唉o(︶︿︶)o

一見到個標題都知道係騙局啦
但係屋企個中一5識死
點算好

事原係ig見到廣告話歡迎學生 主婦
做產品代理 ,阿仔心思思想去做,
但實際上點做又5知道,只知道要先比錢人地囉

你地知道係咩一回事呢?
如果知道請告知
5該哂

回覆:學生哥搵快錢

考慮隔隣 親子王國→自由講場/家庭理財。。。什麽產品/代理→有高人/專家解答

brother4 發表於 17-1-14 17:16
考慮隔隣 親子王國→自由講場/家庭理財。。。什麽產品/代理→有高人/專家解答

...

5該哂

peckykoo 發表於 17-1-14 16:13
唉o(︶︿︶)o

產品代理好多時係層壓式推銷,你小朋友S1 ?點會咁細就出去搵錢?家長比左好多錢佢?

洋蔥頭媽咪 發表於 17-1-14 19:39
產品代理好多時係層壓式推銷,你小朋友S1 ?點會咁細就出去搵錢?家長比左好多錢佢? ...

就係我無比錢佢
佢想要錢係想買智能手機
所以自己諗辦法

peckykoo 發表於 17-1-14 19:58
就係我無比錢佢
佢想要錢係想買智能手機
所以自己諗辦法

中一大約12歲其實仲好細,孩子進入青春期會較反叛,家長要多與子女溝通,多體諒及重視佢,了解佢嘅須要,避免孩子未懂事而行差踏錯,其實家長知道孩子嘅須要,何不開心見誠與孩子協商,一同想出可行方法?要明白小朋友開始長大,有自己思想同須要,家長要適量地給予空間讓孩子學習,成長,切忌一刀切乜都話唔比,否則破壞親子關係嘅同時,亦易令孩子失方向走錯路/做錯事,大家關係會越走越遠,到時想教好佢就更難啦。

佢有錢俾人嗎?冇既話其實都冇損失,不過要多同佢傾世途險惡

中一仲未有智能電話,講真係幾瘀又唔方便,而家老師俾message,同學做project都係what's app傾,買個cheap cheap地既智能電話可唔可以滿足佢?

peckykoo 發表於 17-1-14 16:13
唉o(︶︿︶)o

可能做傳銷,康x萊?

回覆樓主:

d 細路好鬼煩架

自己5比錢佢
都可能買到新款三叔智能電話架

一因佢身邊有個大水喉照住囉

條大水喉係阿仔小學同學

該位同學既父母又5多理會佢d利用錢

問回該條大水喉點解咁多錢,佢話係利時錢

真係激到我們倆公婆無命

希爾達 發表於 17-1-15 23:36
可能做傳銷,康x萊?

5係這往傳銷囉

係d 5正經
但好彩現在衰仔無再做了

真感謝神

回覆 peckykoo 的帖子

都發生過我女身上.....

唔好一野ban 落去....先附和, 後explain ...

我初時, 見我女有好多新文具, 和公仔......我會問我女邊個送, 佢初時都會答... 耐咗佢直頭唔比我知(因為, 我講過— 又係佢送??佢甘多錢既。。唔好再收啦你!!! )

之後。。我曾經解釋過"你要送返比人架, 不可以永遠你只收, 唔送。。。 你會無朋友。。唔可以甘唔 fair "...佢有無做...我唔會知,.. 不過, 有次聖誕節, 佢一次過送返差唔多價值比 d 同學, 佢心痛到呢!!! 佢好姑寒架...

不要講個個同學壞話..只要慢慢explain , 又唔可以解釋得太長時間.....我都係邊學邊做......

最緊要, 係多communicate , 要知點解佢想要個樣野.....