用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 公開考試 多唔多人報華夏盃晉級賽
樓主: ppmmbb
go

多唔多人報華夏盃晉級賽   [複製鏈接]

akys 發表於 18-4-17 00:34
早幾年政府買咗5部大巴俾巴士公司,九巴更早亦買過,好似测試後有問題,可能要等多幾年,等佢哋debug完先實 ...
其實點解唔直接叫大陸啲公司係香港試,試好咗先交俾巴士公司。人地始終係熟手。

王家爸爸 發表於 18-4-17 09:52
其實點解唔直接叫大陸啲公司係香港試,試好咗先交俾巴士公司。人地始終係熟手。 ...
傳聞Reliability standard 唔同。

akys 發表於 18-4-17 10:54
傳聞Reliability standard 唔同。
Exactly.

而家應該有為數共2x架BYD在5間巴士公司的車隊裡, 所謂的測試就是把電動巴士放入某部分常規路線行走, 所以冇乜可能叫大陸BYD派人幫手試. 這類reliability test時期往往以年計, 而且香港巴士有d路段又會上長命斜, 路況同大陸有分別, 所以測試做咁耐真係唔出奇

h9317784 發表於 18-4-16 10:27
回覆 waisylam 的帖子

有家長話主辦單位講印唔到嗰部份試題,所以成 part 抽起唔考唔計。 ...

呀仔也這樣說。
比了甘貴比賽費,誰知考卷有錯,真的很不對。
我都希望要求退d費用作補償

王家爸爸 發表於 18-4-14 19:08
小朋友因為當年有ICAS金牌,所以奧數只係加咗係ICAS後面,當備註。
要有high distinction 才會有金牌嗎?

米米爸爸 發表於 18-4-18 22:33
要有high distinction 才會有金牌嗎?
全港最高分既high distinction。

王家爸爸 發表於 18-4-18 23:46
全港最高分既high distinction。

High distinction 是全港頭1% 金牌應該是排名第一。但同分會如何呢?

miniyvonne 發表於 18-4-19 09:12
High distinction 是全港頭1%﹐ 金牌應該是排名第一。但同分會如何呢?
同分會全部都有金牌,記得當年同個喇沙仔、培正仔一樣,都係滿分。

王家爸爸 發表於 18-4-19 09:49
同分會全部都有金牌,記得當年同個喇沙仔、培正仔一樣,都係滿分。
好厲害
‹ 上一主題|下一主題