用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 公開考試 多唔多人報華夏盃晉級賽
樓主: ppmmbb
go

多唔多人報華夏盃晉級賽  

MissUmuch 發表於 18-3-7 12:14
出咗時間表, 改咗 4月15 先舉行
多謝呀!太好了!昨日話俾小朋友知去唔到,佢哋竟然頗為失望。15日去到啦!聽聞有人會提早一日去,住一晚。當兩日遊咁,都幾有趣。

b3410 發表於 18-3-7 12:23
多謝呀!太好了!昨日話俾小朋友知去唔到,佢哋竟然頗為失望。15日去到啦!聽聞有人會提早一日去,住一晚。 ...

我仔小二 係下晝 3點半~5 點, 諗緊d時間, 第2日又要返學

$720......

MissUmuch 發表於 18-3-7 12:30
我仔小二 係下晝 3點半~5 點, 諗緊d時間, 第2日又要返學
査了一下地圖,中英公學位置近寶安機場方向。我估深圳灣過關的話,搭的士過去應該都好快,不過離開時擔心冇車搭。

b3410 發表於 18-3-7 12:44
査了一下地圖,中英公學位置近寶安機場方向。我估深圳灣過關的話,搭的士過去應該都好快,不過離開時擔心冇 ...

深圳灣方便啊, 屋企樓下有直巴來回, 多謝你先 ❣

MissUmuch 發表於 18-3-7 13:40
深圳灣方便啊, 屋企樓下有直巴來回, 多謝你先 ❣
唔使客氣。聽聞有時會突然改site,我見網上通告都話最後比賽場地要再確認。

b3410 發表於 18-3-7 14:16
唔使客氣。聽聞有時會突然改site,我見網上通告都話最後比賽場地要再確認。 ...

多謝提醒, 其實深圳有無 call的士服務 ?

MissUmuch 發表於 18-3-7 16:12
一定有,不過好多都要用微信或者apps,我哋冇。

MissUmuch 發表於 18-3-7 16:12

我老公上年用「滴滴出行」app都call到的士
YY Mom :-D

busyling 發表於 18-3-7 08:18
想問下。。。如果小朋友小一組,只攞到3等獎,應唔應該報決賽?再報決賽,對第日報插班有幫助嘛?謝謝
...

如果只是三等獎,我覺得唔值得去考總決賽,太花時間了

yy0601 發表於 18-3-7 21:55
請問決賽是否題目深好多?成績是同內地小朋友一起排嗎?

b3410 發表於 18-3-7 20:48
一定有,不過好多都要用微信或者apps,我哋冇。

再研究吓, 揾到互相通知聲

yy0601 發表於 18-3-7 21:55

同仔仔講咗, 參加都係陪跑, 仔仔好用勁話, 唔試點知唔得。
佢想試又係第一次都玩到全國賽, 會比佢參加, 佢有 heart

b3410    發表於 18-3-7 22:33

b3410 發表於 18-3-7 22:20
請問決賽是否題目深好多?成績是同內地小朋友一起排嗎?

上年真是深咗好多,阿女出嚟話好多唔識。係同大陸一齊排,我們只見到香港排名,五年級香港有個學生有狀元獎,但一個特等獎也沒有了,應該給國內同學拿了。今年覺得初賽和晉級賽也比過往淺,不知決賽會否也淺些呢?

yy0601 發表於 18-3-7 21:53
我老公上年用「滴滴出行」app都call到的士

多謝, 要研究吓

yy0601 發表於 18-3-7 22:32
上年真是深咗好多,阿女出嚟話好多唔識。係同大陸一齊排,我們只見到香港排名,五年級香港有個學生有狀元 ...
謝謝!即係特等勁過狀元?參與當見識一下都好!

上年真是深咗好多,阿女出嚟話好多唔識。係同大陸一齊排,我們只見到香港排名,五年級香港有個學生有狀元 ...

難怪, 第一次參賽, 買咗舊年past paper做, 幫仔仔解題, 佢都話舊年題目深d

b3410 發表於 18-3-7 22:36
謝謝!即係特等勁過狀元?參與當見識一下都好!

香港狀元勁D不過香港得一個勁,10個特等奨都是給國內同學取得

yy0601 發表於 18-3-7 22:38
香港狀元勁D不過香港得一個勁,10個特等奨都是給國內同學取得
咁跟比例都好好,香港人少嘛!

睇返學校成續, 上年5年級都係2等獎, 反而6年級有一等獎