用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 女比較静,根德園適合嗎?
go

女比較静,根德園適合嗎? [複製鏈接]

女讀紧VIC,有KV offer. 想轉因學费便宜好多。但讀到好多話KV重學術,無講過建立自信同表達能力方面。我女响陌生人面前真系怕羞,要一段時間先WARM UP 到。我擔心KV會令阿女更静。请问有無家長可以話比我知KV上课時有無训练小朋友呢方面?謝謝
   0    0    0    0

咁細個好難定性佢係乜性格, 我大女入讀PN前, 完全唔接受其他小朋友行近佢身邊, 好怕其他人, 但入學後會一年、一年的改變, 到後來是自來熟, 不管是路人甲還是街市賣菜的,通通佢都可以主動搭訕, 我覺得K1唔需要考慮太多呢方面住

Guaichu  thanks  發表於 17-1-19 16:03
當個好爸爸

回覆:Guaichu 的帖子

kv只鼓勵,冇乜presentation skill training,係岩上傳統小學

ekhc    發表於 17-3-8 00:27

根德園好適合乖巧小朋友,當年本人表姐大女估計因面試最後講no,thanks而唔收!

Guaichu 發表於 17-1-11 10:58
女讀紧VIC,有KV offer. 想轉因學费便宜好多。但讀到好多話KV重學術,無講過建立自信同表達能力方面。我女 ...

Hi 想問妳是寫信申請插班嗎?大約寄了幾耐先有回覆?many thanks!!

‹ 上一主題|下一主題