用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 選科選校 我女出年考DSE可能得16,17 分,但想讀護士課程,怎辦? ...
go

我女出年考DSE可能得16,17 分,但想讀護士課程,怎辦? [複製鏈接]

請大家比小小意見, 我知如讀副學士會好難升上讀degree, 明年10月尾才18歲, 其他護士學校是否一定要足18歲呢?
   2    0    0    0

引用:請大家比小小意見,+我知如讀副學士會好難

原帖由 et_525 於 17-01-09 發表
請大家比小小意見, 我知如讀副學士會好難升上讀degree, 明年10月尾才18歲, 其他護士學校是否一定要足18歲 ...
東華自資護理課程

et_525 發表於 17-1-9 19:20
請大家比小小意見, 我知如讀副學士會好難升上讀degree, 明年10月尾才18歲, 其他護士學校是否一定要足18歲 ...

這是学校估的,对嗎?六科嗎?

回覆樓主:

香港大學附屬學院與港安合辨的高級文憑(登記護士)要18+

Bachelor of Nursing (Honours) from Caritas Institute of Higher Education,  the average admission HKDSE score is 17.62 (4 core + Best 1 elective) in 2016/17 academic year.

et_525 發表於 17-1-9 19:20

OPENU OUHK

拎16、17分,讀到都係得HD,出黎做EN人工都唔高,不如讀啲大路啲嘅科啦

今年比心機讀書 等dse上到25以上

護士學校有好多種,唔一定要夠18歲先讀得
‹ 上一主題|下一主題