用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼教雜談 ABC pathways
樓主: Vivian0220
go

ABC pathways  

windlam88 發表於 17-10-10 09:38
If your kids can stay focus when grow up, such amount of money you can hire a English tutor at home  ...

請問你小朋友而家係邊學英文? 是否請上門英文老師?

- General English (English tutor)
- Phonics  (RWI course)
- Listening / Oral (verbling & italki)

edconcheung 發表於 17-1-14 13:10
Pn時上藍田,老師固定;K時上北角,講明老師唔固定,因為想小朋友同唔同net溝通。
...

請問pn下學期小朋友要自己上abc pathway, 他們會喊嗎?

小朋友今年9月開始上iLearn, 聽朋友講係愉快學習,但呢兩月小朋友都好少講返上堂情況,問佢開唔開心,佢又唔會答好開心。
請問有小朋友返緊的爸爸媽媽,小朋友既feedback主要係邊方面喜歡及玩得開心呢? 大家返到屋企會唔會test 下佢地有無進步?

回覆 McA 的帖子

佢小朋友K1 每星期有Textbook/ 手作仔拎返來..用英文同佢傾計佢講到d 內容 / 一D 我都唔會教O既conversation...

回覆 FATBJ 的帖子

agree stay focus 先上門學同埋可以揀下專題,我初初都有上門英文老師 1vs1 or 1 vs 2 上..但小朋友在家會做其他野唔專心...所以暫時都係去centre上

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽

dreambait 發表於 17-11-8 14:41
my kid joined ilearn before but I think it really depends on the teacher. My son's class is ok but n ...
小朋友一星期補多少堂私人補習?

回覆 Vivian0220 的帖子

Vivian , thank you so much!!