用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 初中教育 有冇人中三仲睇緊卡通片呀!
go

有冇人中三仲睇緊卡通片呀!

小女現時仲係到睇蠟筆小新咁幼稚的卡通片,其他同齡都已經去追星或煲劇喇。
其實有冇人仲係思想咁單純呀?。

點解有問題?我幾十歲人都仲鍾意睇蠟筆小新,咁咪大件事?  

mother904  我中意小丸子  發表於 17-1-16 08:29
little_yolky  ...我都係,我仲鐘意睇小丸子,我們這一家......  發表於 17-1-4 10:59

回覆:有冇人中三仲睇緊卡通片呀!

有的臘筆小新,孩子和自己也有份,IQ博士當年自己like之一,咁龍珠及one piece是否好暴力?咁孩子看,有冇人追?

回覆:有冇人中三仲睇緊卡通片呀!

我女乜卡通煲完又煲,煲到我都熟晒內容,但又追韓星喎

回覆樓主:

原來唔只我女係咁,咁都好d。
我仲以為我女有問題, 先至咁睇。
thx

回覆:小肥豬 的帖子

我老公同個仔(中三)仲追緊火影忍者,我就追到佐助打贏哥哥後無睇。睇卡通好過睇TvB慨膠劇。

小肥豬 發表於 17-1-3 17:28
小女現時仲係到睇蠟筆小新咁幼稚的卡通片,其他同齡都已經去追星或煲劇喇。
其實有冇人仲係思想咁單純呀? ...

叮噹 同 小丸子 都係又細睇到依家
不過韓團煲劇一定有

回覆樓主:

我女話嗰D叫動漫

回覆 小肥豬 的帖子

啊,阿囡中三,比較膽小,常說鐘意睇卡通多過真人做的戲。現仍會每星期睇一次多拉A夢卡通片,剛過的聖誕假期番睇了壞蛋奬門人及小飛俠兩套卡通片。阿囡有話她不會告訴同學,怕同學笑她幼稚,因大部分同學已不大看卡通片的了。

我仔中一仲睇緊多啦a夢,仲要成日睇,睇完又睇

maggie789 發表於 17-1-5 09:14
我仔中一仲睇緊多啦a夢,仲要成日睇,睇完又睇

X2

我仔中三仲睇緊多啦A夢,在網上睇pink panther和雀仔翠儀

唔出奇。我記得有同學超鍾意蠟筆小新同韓劇,又成熟又幼稚。我到依家大學都鍾意睇,大學仲有動漫學會添!我冇追星,不過有追下劇同電影咁。寵物小精靈、閃電 11 人、哈姆太郎、東京喵喵。。。我以前初中仲可以低能到去追 Baby TV。(依家想起,覺得自己都幾腦殘下)

寵物小精靈我由第一季睇到依家,連寵物小精靈百科(咩 Level 識咩絕招,身高體重等等)我都無意間背曬,甚至連小智同其他角色有咩小精靈+佢地識咩絕招我都記得清清楚楚,讀書都冇咁勁!阿爸阿媽成日話我幼稚(從來都反對我睇劇、卡通、電影)。仲要可以煲到阿媽都睇得出係同一集,佢就黎連台詞都背到。

其實鍾意韓星,可能等於你個荷包出血,因為我好多同學d 錢都進貢畀韓星同佢地d 演唱會、海報、CD 等等。到時你真係好想捏死佢地

不過呢個世界唔止兒童卡通,佢唔睇成人卡通咪算囉 (我承認,我連呢個都有睇)

醒目開學勳章

大人都睇卡通片啦 我都好鐘意睇叮噹、IQ 博士、我們這一家、小丸子等等
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!You're my sunshine. My only sunshine. U make me happy when skies are grey. You'll never know dear. How much I Love U. Please don't take my sunshine away.

ramj 發表於 17-1-5 18:12
X2
x3

小生都唔係咁幼稚,佢成日都有少少色情架

N咁多年前,黄昏時電視播IQ博士時,某大學canteen會好多學生坐喺電視機附近位置欣賞該卡通片。 嗰嗰都睇得好開心,不分文理工科!  

回覆樓主:

原來都真係咁多人睇動漫,咁我都放心d.

我寧願佢地睇卡通片好過睇c奶劇、韓劇