用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖公會聖三一堂曾肇添幼稚園 有冇用家可以分享下曾肇添幼稚園???
go

有冇用家可以分享下曾肇添幼稚園???

大家好, 曾肇添同另一間幼稚園收左我女, 我對曾肇添了解唔多.

請問有冇用家可以講下曾肇添是如何的幼稚園? 真心多謝大家!   

回覆:有冇用家可以分享下曾肇添幼稚園???

你其實你心目中喜歡幼稚園是怎樣?例如教學模式,學習方向等⋯⋯

zebrabb 發表於 17-1-2 23:30
你其實你心目中喜歡幼稚園是怎樣?例如教學模式,學習方向等⋯⋯

想小朋友開心學習, 間幼稚園會多同家長溝通, 多空間讓孩子發揮創意.  

學術方面希望係適中. 唔好甘谷, 但都唔想太淺.

我對曾肇添唔了解. 可否比D意見?

小朋友開心學習一定冇問題, 校長老師都好關愛D小朋友,有好多親子活動同好樂於同家長溝通.
學術方面就真係適中既. 唔會谷, 淺吾淺就見人見智.

我仔仔啱啱K3畢業

小朋友開心學習, 間幼稚園會多同家長溝通, 多空間讓孩子發揮
-》曾幼絕對做到

學校絕對是開心學習,有很多不同類型活動給予學生,有些活動是家長也可樂在其中。
校長和老師對家長和小朋友也關心。
至於學術上⋯⋯K2上學期中段才寫字,英普老師一星期有三堂左右,因有時是小組教。對比私幼,當然是比較淺。
有K3畢業後的家長說,跟上小一有段差距,要很努力地追,我相信家長要多加努力平時要多伴讀看書,才能夠銜接順暢些

多謝幾位家長意見!!!!  我都決定讀曾肇添幼稚園了