用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 德貞幼稚園 德貞 vs 地利亞
go

德貞 vs 地利亞

德貞am vs 地利亞am 大家覚得邊間好?

Delia學校評價(校風、教學質素)差過德貞好多好多喎,不過如果近屋企,你又想要英文學校咪delia lor

msckw 發表於 17-1-3 16:19
Delia學校評價(校風、教學質素)差過德貞好多好多喎,不過如果近屋企,你又想要英文學校咪delia lor
...

從何得知差好多好多?你是用家?唔好人云亦云!!!

NICOMAK 發表於 17-6-22 22:37

你又知我人云亦云?你咁話人唔通又唔主觀?我在這兩間機構都工作過,當然知道他們質素如何!不過,你呢d主觀的人當然又可以話我其他野既,唔該你注意下禮貌,不要妄下判斷!

NICOMAK 發表於 17-6-22 22:37

仲有,你上教育局睇佢的學校評核報告,兩間學校的評價已經有明顯分別,因為我在這兩個機構都工作過,而且也不是短期工作,我亦考慮過俾唔俾小朋友讀這兩機構的學校,所以我好認真睇過報告,你一句"你唔好人云亦云喎"就完全否定我付出過的努力,把我說成無知師奶,請你下次發言時注意下禮貌!

如你是該校用家,請你講實際情況證明點好,而不是亂批評人!

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽

回覆樓主:

NICOMAK,乜原來政府報告都無參考價值?咁唔通信你?你係乜水咁權威呀?我唔同你嘈了,bye

msckw 發表於 17-6-23 10:00
NICOMAK,乜原來政府報告都無參考價值?咁唔通信你?你係乜水咁權威呀?我唔同你嘈了,bye:gd ...

唔好意思兩位,可以説多一點你們對兩間學校有呢個意見的例子嗎?因為我對兩間學校的認知都好有限

超級版主

開立校區討論版的目的是讓就讀此學校的家長組織起來,暢談自己仔女就讀學校的日常事務及交流意見,回文者應尊重這點,其實每間學校都有長處短處、好處壞處,因小朋友有不同性格, 家長有不同要求,所以每一間學校都有其存在的價值,大家應互相尊重,理性討論。

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽

msckw 發表於 17-6-23 05:58
你又知我人云亦云?你咁話人唔通又唔主觀?我在這兩間機構都工作過,當然知道他們質素如何!不過,你呢d主 ...

Btw,我話你人云亦云,講中你痛處,你就如此聲嘶力竭,點做人呀

超級版主

溫提後,情況未有改善,現已關文

在此提醒大家,如再使用帶有侮辱言詞,將可被警告