用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 到底好吾好?
go

到底好吾好?

之前在EK (三年前)討論區睇到有幾位相信是該校家長的討論,充滿火藥味!現在不知道仲有冇音中
謝謝

請問三年前有什麼討論? 我正研究此校, 想知多些, 但BK又好少評論此中學.

chasiuso 發表於 16-12-16 16:02
請問三年前有什麼討論? 我正研究此校, 想知多些, 但BK又好少評論此中學.
因為係一條龍不呈分中小學部, 所以大部份都係小學部直上, 咪少D討論囉。

醒目開學勳章

自家小一生已考DSE成績ok

ipfiveagnes 發表於 16-12-16 14:56
之前在EK (三年前)討論區睇到有幾位相信是該校家長的討論,充滿火藥味!現在不知道仲有冇音中家長願意在 ...

一所很低調的學校,低調得給人神秘的感覺,有朋友讀這,學習愉快的,校風也不錯,校舍很大很美,在學校村裏面。

回覆樓主:

好小人講呢間!我都好想知,除了音樂,學術成绩強嗎?DSE 成績如何?有冇用家分享

http://www.edu-kingdom.com//forum.php?mod=viewthread&tid=3187884

呢2年dse成績都唔錯

上面都有人講咗,因無參加呈分試,大部分都係音小直升音中,所以比較少人討論,同埋學校今年無搞中一簡介會

大部分小學直升, 應該得好少位比新生, 今次中一收生唔知多唔多人面試? 又唔知有幾多收生位?