用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 劍鳴PM vs KV PM
樓主: yaubenny
go

劍鳴PM vs KV PM  

咁多個KM用家同你講,老師好好,好有愛心,KM課程好,學術強,中英普佷平均,好不錯,你唔去相信我哋KM家長,不停講睇唔過眼只唱好,去相信蘋果報導, 咁在這個edu-[size=30.3998px]kingdom討論平台都不需要多講, 針對是也。我知道有KM pn家長選擇KV,因親子功課同活動都不需要參加不想參與, 而buy KV,並不代表KM唔好, 佢哋覺得吃力,這個係好大原因,個小朋友交哂去學校就可以唔理,所謂自律,定要雙方父母加學校親子-齊合作,學校教完返到屋企父母再教多次會深刻d,個親子聯繫好d,我覺得係忙,但親子得來用錢也買唔到,好開心,邊個好d好個人,等於工人湊定父母湊好d?這個問題唔深入討論,個人思想想法
有dKM家長係KV舊生,會支持KV都正常,我想講成曰放大轉老師問題,倒不如著重返KM傳統活動教學,小班,中英普平均不錯,著重返個課程上仲好過啦,樓主話KM VS KV, KM勝傳統活動教學,小班,著重英普,小班大班吸引力我唸無可否認這點勝過KV, KV,軍訓式傳統,大班,著重中數, 老師在車不准唱歌自律,公平來說係父母個人要求揀最適合俾自己小朋友,選擇好個人喜好,冇對或錯, 兩間也是好學校。
你所講老師流失只可嚇怕街外嘅人不是KM用家,當然嚇怕了—些人就少—點競爭,其他想入KM家長要多謝你!!

引用:Quote:李大大+發表於+16-12-19+17:00+ 其實

心水清既會發現, 逢申請學校期間, 到各校放offer 期間, 呢d報導就會出現ban 完 再轉名再放 ...

係,每逢收申請期間,到各校放offer期間, ilovekm I hatekm又發作,去唱衰,我收到KM pn Offer, 交留位費,佢又post這篇文章又話成曰轉老師,流失率勁,好心佢咯明白架喇離開吧,唔知收咗邊間幼稚園嘅錢

猪仔我突登寫上年,你應咗唱衰喇?三個月前你又發作吖?收皮啦!成日轉名,搞事! 喂你小朋友讀邊間? KM OR KV?

Dinosauria 發表於 16-12-20 19:09
請問你小朋友讀邊間?可分享下嗎?KM定KV呢?

ihatekm是KV或KM用家嗎?

收錢打擊對手呀?!問你小朋友讀邊間又九唔搭八, 非用家, 被抄老師,明白你太得閒,豬仔,揾其他工作啦唔該, Ihatekm改名前用下你智商吧!怨恨放下!

Dinosauria 發表於 16-12-21 10:25
收錢打擊對手呀?!問你小朋友讀邊間又九唔搭八, 非用家, 被抄老師,明白你太得閒,豬仔,揾其他工作啦唔該, I ...

明白了,真正的用家毋須動怒,否則正中下懷。我都廢事回應了,這樣的討論沒有意義,讓某些人自彈自唱吧。

明白,謝謝你提點,反而仲搞到佢越來越興奮。

回覆樓主:

kv better

大家係度都係以事論事。
真心想知,KM考小一點樣比以前差法? 
你係知情人士,實有呢幾年成績,不如show 出黎比大家過目?

Post埋KV幾年成績黎對比較—下,公平起見,證明KV better
我-早係劍鳴網站已看到,係公開,所謂km知情人士