用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 劍鳴PM vs KV PM
樓主: yaubenny
go

劍鳴PM vs KV PM   [複製鏈接]

無聊, 想做KM代言人,冇人唔識你ihatekm,算吧啦你,精神病去睇醫生,懶得理你,浪費我時間.

老師轉係事實,但最重要係老師質量同教學模式有無令你小朋友得益,如果單單講間學校缺點只係轉老師而無其它,相信依間學校應係好完美。
不如想像一下,有新人入職,果團積極用心既熱誠最終受益者係邊個? 如果學校安排交接同家長解釋做得好,其實對小朋友都係一種學習,見吾同人interview都無禁怕醜。

回覆 李大大 的帖子

[reply]回覆 李大大 的帖子[/reply]
回覆Hppa:
在過去既自費活動, 如旅行, 校外聖誕聯歡, 週末興趣班等, 所有無參與者都順利有offer 升上K 班。反而真係有行為上問題, 但參與晒以上項目, 都無得升, 我眼見係真的非常公平! 或者可能有人試過無參加又唔想認同自己子女有行為問題唔去改善而去瀨無比錢參加吧

世事就係咁, 一有傳言 一傳十 十傳百, 就會歪曲, 信幾多自己考量

hppa  because of this reason  發表於 16-12-20 08:40
hppa  Maybe you are correct, but I do know quite a lot of parents saying the same thing even their childre   發表於 16-12-20 08:40

李大大 發表於 16-12-19 14:10
學校攪既活動 , 覺得貴可以不去的, 亦唔會影響升班
家長自己攪活動, 最大分別係無老師參與, 同平時約 ...

「另外 英文 km 應該比SC 多。」

Km 一日幾多net 呀

Chan343 發表於 16-12-20 08:43
「另外 英文 km 應該比SC 多。」

Km 一日幾多net 呀

Sc net 要share , 起碼km 上到k2 k3係英普雙班主任, n 班一開學已開始學phonics , 再加上平常既英文堂, 咁都唔多過既話都唔會少過

回覆 ihatekm 的帖子

間間名校都上過報,甘又點,st cat and kv 都上過負面新聞,但實力就係一切,我小朋友同埋同學仔,出去考k,都有大把名幼offer. 無論你講乜都好,你幾憎呢間學校都好,唔好浪費時間。最後我小朋友果班兩位班主任都非常有愛心,冇轉過班主任,走了個net teacher, 感覺正常流失,冇乜影響。

衞生署衞生防護中心正調查九龍塘根德園幼稚園爆發的一宗手足口病個案,受影響的20名學童包括13男7女,介乎3至6歲。他們自6月5日起出現口腔潰瘍、手腳出疹及發燒等病徵。

所有學童已經求醫,當中兩人需入院接受治療,其中一名3歲女童曾到仁安醫院求醫,其鼻咽採樣樣本經化驗後,證實對腸病毒呈陽性反應,現在已經出院;另一名4歲男童仍在瑪嘉烈醫院留醫。全部學童目前情況穩定。

衞生防護中心人員已實地視察該幼稚園,建議所需的感染控制和預防措施,並對該幼稚園進行醫學監察。衞生防護中心正繼續調查個案。

ihatekm 發表於 16-12-20 10:29
只可以講,睇吓今年k3的小一直私結果,就知道一切

甘你係咪有齊甘多間結果先? (emoji)要真實啵,唔好係你自己統計果d 碎野拎出黎扮分析做比較啵。

ihatekm 發表於 16-12-20 10:39
我唔喜歡老作,如果你係km家長,都會知道學校每年都有升小結果,到時上佢學校網頁check便可 ...

乜kv 同 st cat 網頁有咩? 你講野前自己check一次先啦

ihatekm 發表於 16-12-20 10:39
我唔喜歡老作,如果你係km家長,都會知道學校每年都有升小結果,到時上佢學校網頁check便可 ...

各有所好,選擇唔同。有人鐘意st cat 語境好,有人鐘意kv 紀律好,有人鐘意Km 課程平均。

但係如果你每次上黎都係想用單舊文黎發大搞km,甘好多名幼都有,呢d唔叫係客觀分析。

我整多單st cat 比你參考下又點話

紅磡的國際英文幼稚園(海濱南岸)爆發諾如病毒,32個學童染病,其中2人要入院治療,已經出院,全部人情況穩定。

受影響學童分別是17男15女,年齡介乎2至3歲,他們上月24日起出現嘔吐和腹瀉等病徵,其中22人求醫,衞生防護中心正調查個案。

Ching0303,由佢吧,改得ihatekm都知有問題,咪浪費時間解釋,佢都偏激聽不懂, 佢去完幼稚園那頁,又到KM主頁搞事,成日post完又post這張文章.唉,只可講hk太壓力吧

其實每逢標題有km 字眼佢都會 re post 同一篇舊新聞, 仲要係蘋果既舊新聞, 攪到好似成日都有咁既報導... 此舉其目的一睇就知, 如果咁叫理性就由他自己覺得吧,有爬文搵資料研究揀邊間學校既jm 都會心水清的, 由他吧
請各jm pm 真正用家問用家意見再作自行分析

ihatekm 發表於 16-12-20 11:12
【on.cc東網專訊】九龍塘劍鳴幼稚園暨幼兒園爆發流感,16名兩至三歲學童中招。衞生防護中心表示,8男8女學 ...

你都幾搞笑,乜可以打和?健康唔緊要過學術?你呢d乜野標準?

‹ 上一主題|下一主題