用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
樓主: Jjchow2015
go

ABA

mama.olive 發表於 17-2-24 16:00
我女係西環一間Centre上既,感覺行為同社交都有明顯進步

可以pm我西環center是那間嗎?

Demeter 發表於 17-2-28 17:32
我都係搵咗公司走出嚟做嘅治療師上門做session,同阿仔好夾,最緊要有經驗同埋耐性,你會睇得出同資歷淺嘅 ...

Can u pm me the details ? Thx

marcoyuen85 發表於 17-3-7 22:28
可以pm我西環center是那間嗎?
pm左你啦!

Jjchow2015 發表於 16-12-15 18:16
想試aba, 知不知道邊個中心做得好?
私人教最好,很多從 Autism Partnership 出來教的,如現在的老師是AP 的senior,如果去AP會非常貴。私人上門教彈性很多,除了不用帶小朋友出去外,如小朋友病了上唔到ABA,又不會計錢,還有最重要,最重要,最重要是你可以現場睇到怎樣上堂,之後可以自已同小朋友上。 現在小朋友叻了很多,上堂時間又可彈性咁減少,這些都係AP 做唔到。不過去AP上堂都有好處的,如工具很多,私人就要自己買了,還有上堂環境,香港不是每個家庭都有適合地方上ABA。

schoischoi 發表於 17-3-13 18:36
私人教最好,很多從 Autism Partnership 出來教的,如現在的老師是AP 的senior,如果去AP會非常貴。私人上 ...

係,屋企環境好重要,起碼要有足夠大的地方,如有其他兄弟姊妹又會使小朋友分心,所以上門ABA不是人人合適!

版主

版面充斥 pm 或 email 等相關字句,違反基本版規第一條,現關閉本文