用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 KV 派彩
樓主: am621
go

KV 派彩  

由於小兒有幸有St. Cat p.m. offer, (已註冊), 另等待1月培正開彩.

KV 是一間好口碑學校, 需耍時間分析, 耍問用家朋友兩校情況, 所以會先留位,
校車當然最理想, 星期一會致電學校問.

P.S. 我會盡快放位, 希望大家找到合適學校俾小朋友

回覆:KV 派彩

請問有冇開group?  My girl am offer, so glad

hppa    發表於 16-12-18 09:58

FrogHin 發表於 16-12-16 18:05
由於小兒有幸有St. Cat p.m. offer, (已註冊), 另等待1月培正開彩.

KV 是一間好口碑學校, 需耍時間分析,  ...

培正中獎你又會點?

回覆 gloriactk 的帖子

same for me. KV am offer and SC am offer. i will choose SC as it seems to be more happy learning.

請問知唔知道KV老師會否要求小朋友乖乖坐定定?老師有愛心和耐性嗎?
此外, 一星期有多少堂英文呢? 小朋友在學校有什麼活動呢? 聽說KV學生都很喜歡上學... 謝謝!

Marine125  老師非常有經驗和有愛心。我個仔畢左業仲經常掛住學校  發表於 17-2-27 15:04

請問什麼時候之前要accept offer?

hppa  by dec 24th. based on postmark chop  發表於 16-12-20 15:58

let's open a KV group for discussing with all the mamas who will accept the offers in any campus and any sessions.

回覆 Happy_funny 的帖子

知唔知點樣搵到過海街車呀?

JVE 發表於 16-12-19 17:04
請問知唔知道KV老師會否要求小朋友乖乖坐定定?老師有愛心和耐性嗎?
此外, 一星期有多少堂英文呢? 小朋友在 ...

日日英文堂,但net 堂就不是日日。
正常課堂要坐定定,但不是傳聞中那麼死板的。
老師有d嚴d,有d溫柔d,間間學校都係咁掛。

回覆 amberip 的帖子

我小朋友話有同學住過海坐保姆車,要幫忙嗎?

JVE 發表於 16-12-19 17:04
此外, 一星期有多少堂英文呢? 小朋友在 ...

完全正確。kv是一間十分好的學校,行政十分出色。你可打電話去sc,kv和LH(迎海)問問題,就知分別,kv和sc係名符其實的名幼。
Kv的k1程度,同學之園k2係好接近,而且老師夠經驗,穩定性高,小朋友在學校記曬9成老師教既野,家長可好放心。
放長假沒功課,令小朋友可享受假期。

回覆 zcw2011 的帖子

好啊!好啊!可否搵到保母車既聯絡電話俾我?