用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 Wymondham College
樓主: kidtomum
go

Wymondham College [複製鏈接]

Guardian 發表於 17-1-9 16:28
回覆 Mighty 的帖子

Hi Mighty,Agree Hockerill is much better. Have you tried Gordon School, it is a  ...
Thanks Guardian.  In fact my daughter was accepted by Gordon School.  Unfortunately my daughter did not like the environment there so we had to decline the offer.  
Mighty
love you for you
自分に負けるな!!

Mighty 發表於 17-1-9 20:45
Thanks Guardian.  In fact my daughter was accepted by Gordon School.  Unfortunately my daughter did  ...
Is Gordon a comprehensive or grammar school? Are the students or the surrounding area of the school that made your daughter dislike it?

lamb2003 發表於 17-1-9 20:54
Is Gordon a comprehensive or grammar school? Are the students or the surrounding area of the school  ...
Non selective, Academy.  You know what teenagers are like.  It is nothing wrong with the school.  May be the building looked a bit old and the dorm was not new either.  I would say it is a good school and I would be very pleased if my daughter had accepted the offer (both hubby and myself liked the school).  Well, life for you.  You cant always get what you want.
Mighty
自分に負けるな!!

回覆樓主:

有家長好緊張地 pm 我,擔心學校的情況,問我的孩子有沒有在 Wymondham 寄宿。

我兩個仔中三開始住 Fry Hall, Sixth Form 住過 Lincoln, Ralph's, 連鐵皮屋 Annex 都住過。佢哋喜歡不同的生活體驗,試過同香港人,英國人,非裔,中東裔同學同房。

我明白大家的擔心, 尤其是 Year 7入學的,女孩子和男孩子又可能有不同的考慮。

待續。

回覆樓主:

學校提供很多不同的活動,同時給予學生很大的自由,學生可以選擇參與或者不參與。換句話講,如果學生要 Hea 讀的話,在校期間只需要上堂,考試,食飯,瞓覺便可以了。當然,我相信無人會走到這個極端。

學校呢個做法可能唔係好 Organized, 我都曾經為此而緊張過。在頭一兩年,每學年開始時,我都要好肉緊張地提醒孩子要參加課外活動。但係你急佢地唔急,佢哋未必鍾意參與你希望他們參與的活動;就算勉強地參與,佢哋亦未必開心和投入。

有啲活動係有 quota,同學要把握機會和主動爭取先可以參與。好像非常受歡迎的愛丁堡獎勵計劃,同學必須作一篇文介紹自己,經過遴選才有機會參與。

佢哋自己會摸索,慢慢會學到點樣生存,到某年某月某日,佢哋都會搵到最適合自己的活動和方向。我可以做的只係提醒和鼓勵,給他們無限的支持。

我的孩子比較遲熟,慢熱,要耐心地等待他們成長。慶幸,今天他們已找到了自己的 passion 和方向。

好高慶TOMMY常常這様正面面対。 当孩子在香港的時候、総擺不脱有点児事事管、事事問的状況、特別在手機同電脳方面、我是比較執着的一類。
她初頭要手機都非常節制的、後来我発覚她用手機用得很晩、過了BED TIME,我就問HOUSE PARENT為何可以BED TIME之後都用手機。 HOUSE PARENT話如有需要MATRON是可以収手機的、我便簡単的説収吧、並没有特別去想。 後来女児覚得不開心、話全個ROOM,只有她被収。好無面、同埋話我吾信她、我也明白自己的不是、於是便同MATRON説、不用再収了。 我有同学校反応、為何不全面収機、LIGHTS OUT之後、根本不応該用手機的、不竟是YOUNG TEEN,好難自控。 或者wEEKDAY収、WEEKEND不収又如何?
我不知其他学校的POLICY如何、只覚得WYM比較寛松左。
Mighty
自分に負けるな!!

但佢地無熄燈時間咩?  可以無止境地用??

kidtomum 發表於 17-1-13 14:19

但佢地無熄燈時間咩?  可以無止境地用??
Yes of course.  For Year 9 students it is 9:30pm,  School said matrons check on them from time to time but I guess it is difficult to catch them out.  So the best way, for me I think, is to take away phones from them.  But no one is doing it and I don't want my daughter to be the odd one out.  Teenagers care a lot about self esteem.  People might say 放手LA but even ourselves get on line so much so I really cannot expect teenagers to be self disciplined.  
Mighty
自分に負けるな!!

諗住到了外地可遠離手機!!!!!!!!

kidtomum 發表於 17-1-13 16:19

諗住到了外地可遠離手機!!!!!!!!
我也是這様想!! 在香港反而用得少、有我望住.我不知其他私校会否厳D? 

Mighty
自分に負けるな!!

Mighty 發表於 17-1-13 13:59
好高慶TOMMY常常這様正面面対。 当孩子在香港的時候、総擺不脱有点児事事管、事事問的状況、特別在手機同 ...

冇錯,Wymondham 的校風係比較自由開放,監管唔算好嚴。我兩個仔由幼稚園,小學,至初中,都係喺鼓吹自由開放的學校讀書,所以佢地習慣了這種學習模式。佢哋有自己睇法,其實都好難迫佢地做什麽。

至於用手機方面,學校收手機涉及保安和很多行政工作,什至私隠,我諗學校都唔會全面替學生保管手機。當然,如果家長有需要, 學校一定會配合。都係嗰句,學校太大了,太多學生。

我自己就行鴕鳥政策。我地全家都唔會隠蔽 whatsapp 最後在線時間,但係我從來都唔會特登去睇佢哋啲在線時間。有時唔覺意睇到,我都唔會理,更加唔會質問佢哋。我只會提醒佢哋,夜晚用手機一定要開燈,否則會非常傷害眼睛。 後來又唔覺意睇到佢哋啲在線時間, 發覺原來佢哋都好似律。

[夜晚用手機一定要開燈,否則會非常傷害眼睛] 這也是問題所在、就係発現LIGHTS OUT之後仲用機、近視加深得好快!!
Mighty
自分に負けるな!!

回覆樓主:

大家放鬆一下,今日係 Wymondham 本年的 first snow。學校落好大雪,好靚,好浪漫!

第一年到 Wymondham 的同學要好好地享受!
‹ 上一主題|下一主題